Diyanet duyurdu, hac kura kayıtları uzatıldı! İşte hac kurası çekim tarihi

2023 hac kuraları için başvurular alınmaya devam ederken; Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden müjdeli bir haber geldi.

İslam’ın temel ibadetlerinden biri olan hacca gitmek, bilindiği üzere tüm dünyayı etkisi altına almış olan koronavirüs nedeniyle bir dönem yapılamamıştı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) aldığı önlemler kapsamında geçtiğimiz yıl kısıtlamalı olarak yeniden başlayan hac ibadetinin bu yıl tam kapasite ile gerçekleştirileceği Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanmıştı. Bunun için hac kura kayıtlarını almaya başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden yeni bir açıklama geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yaptığı son açıklamada; “Hac kontenjanında salgın öncesi duruma dönüldü. 65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız” diyerek, haccın bu sene tam kapasite gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Belirli bir kontenjan olması nedeniyle kura çekimi gerçekleştirecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı.

HAC BAŞVURU KAYITLARI UZATILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından e-Devlet aracılığıyla alınmaya başlamış olan 2023 yılı hac ön kayıt ve kayıt güncelleme işlemlerinin uzatıldığı öğrenildi. Bu hafta sona ermesi beklenen kayıt işlemleri, 31 Ocak 2023 tarihine kadar uzatıldı. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yapılması gereken işlemleri de anlattı.

Ön kayıt için Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden gelen açıklamaya göre, daha önce başvuru yapmış olan vatandaşlar herhangi bir kayıt ücreti ödemeden e-Devlet Kapısı üzerinden güncelleme işlemlerini gerçekleştirebilecek. İlk kez kaydolan vatandaşlar ise, 250 TL kura ücreti yatırarak, e-Devlet Kapısı aracılığıyla kayıtlarını yaptırabilecek.

HAC KURASININ TARİHİ BELLİ OLDU

Diyanet duyurdu, hac kura kayıtları uzatıldı! İşte hac kurası çekim tarihi

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün hac kayıt başvuru tarihini uzatmasını duyurmasının ardından bir açıklama da Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan’dan geldi. Dün kandil nedeniyle bir programa katılan Genel Müdür Bircan, gerçekleştirdiği açıklamada çekilecek olan kura kontenjanına ve tarihine ilişkin bilgi verdi. 15 Şubat’a işaret eden Bircan’ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

“Diyanet İşleri Başkanımızın Başkanlığında Bakanlıklar arası Hac ve Umre kurulumuz toplandı. Yapmış olduğumuz hizmetlerin anlatıldığı toplantının ardından 15 Şubat 2023 tarihinin 2023 Haccı için kura tarihi olarak belirlendi. 15 Şubat Çarşamba günü sabah saatlerinde Başkanlığımızda kuralarımızı çekeceğiz. Orada 2020’den bekleyenlerin üstü olan o kota 40 bin kişi için kura çekilecek. 15 Şubat’ta 40 bin kişilik bir kura çekeceğiz. Çünkü 2020 yılında pandemi sebebiyle kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımız vardı. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın gitmesine şu anda bir engel yok.”

Diyanet duyurdu, hac kura kayıtları uzatıldı! İşte hac kurası çekim tarihi ile ilgili etiketler Hac başvuru kura
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.