Disney Plus'ın Atatürk kararına ünlülerden derin sessizlik!

Yıllardır Atatürk bahanesiyle siyasi çıkışlar yapan ünlü simaların, ekran yüzü oldukları ABD menşeili Disney Plus’ın ‘Atatürk’ dizisini yayınlamama kararına karşı sessizliğe gömülmesi dikkat çekiyor.

Geçen yıl Türkiye’de yayın hayatına başlayan Disney Plus platformu, 2023 yılı içerisinde Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı “Atatürk” dizisini yayınlayacağını açıklamıştı. Geçen haftalarda sürpriz bir şekilde yerli içerikleri kaldıran platform, Atatürk dizisini de yayın listesinden çıkardı.

Sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına giren konuyla ilgili hükümet yetkililerinin sert çıkışlarda bulundu. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Müsteşarı İbrahim Kalın sürece bizzat müdahil olurken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Disney Plus’a tepki gösterdi. Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Tarihi olayları yalan siyasetlerine alet edenlere boyun eğenler, Türk Milletinden kocaman bir ‘eksi’ aldılar.” diyerek Disney Plus’ın logosundaki ‘artı’ işaretinin ‘eksi’ olarak revize edildiği görseli paylaştı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise Disney+’ın savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verildiğini bildirdi.

Disney Plus'ın Atatürk kararına ünlülerden derin sessizlik!

SÖZDE 'ATATÜRKÇÜ' ÜNLÜLER PARAYA MI BOYUN EĞDİ

ABD’li Disney’in Atatürk dizisini yayınlamama kararıyla ilgili herkes konuşurken, ilgili ilgisiz her konuda görüş beyan eden bazı ünlü simaların sessizliği manidar karşılandı.
Disney Plus'ın Türkiye’de yayına girdiği süreçte uygulamanın ekran yüzü olan Halit Ergenç, Aslı Enver, Tarkan, Eda Ece gibi isimler ABD’li firmaya hiçbir ‘Atatürk’ eleştirisi yöneltmedi. Disney Plus’tan Recep İvedik 7 filmini yayınlayan Şahan Gökbakar da günlerdir çıt çıkarmadı.

Atatürk üzerinden AK Parti muhalifliği yapan, Diyanet İşleri Başkanı’nı dahi içerisinde onlarca ‘Atatürk’ geçen paylaşımlarla hedef alan ünlülerin söz konusu Disney olunca Atatürk hassasiyetlerinin kaybolması manidar karşılandı.

Tarkan, Halit Ergenç, Aslı Enver ve pek çok isim, Disney Plus’ın “Disney Etkisi” adlı reklamlarında boy göstererek yüklü miktarda reklam anlaşması yapmıştı.

Disney Etkisi reklamlarında yer alan Eda Ece ise dün akşam yaptığı paylaşımında bu platformun adını hiç anmayarak sadece "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin ortak sevdası, minneti, şükrü Atatürk" ifadelerini kullandı.

Disney Plus'ın Atatürk kararına ünlülerden derin sessizlik! - Resim : 2

ŞAHAN'A MANİDAR GÖNDERME: HADİ GÖRELİM MUHALİFLİĞİNİ!

Sosyal medya fenomeni Jahrein de Atatürk dizisinin kaldırılmasına çıt çıkarmayan sözde Atatürkçü Şahan Gökbakar'a göndermede bulundu. Recep İvedik 7 filmini Disney Plus'a satan Şahan Gökbakar, Disney'in kararına çıt çıkarmayınca Jahrein, "Büyük muhalif! Büyük kanaat önderi! Nooldu lan? Kaçak villanda eşkıya gibi işgal ettiğin sahilde güneşlenirken rahatın mı bozulur?At bir twit? Görelim muhalifliğini!" paylaşımıyla gönderme yaptı. 

HABER 7

Disney Plus'ın Atatürk kararına ünlülerden derin sessizlik! ile ilgili etiketler Disney Plus Atatürk
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.