Disney Plus, Ermeni lobisinden emir alarak 'Atatürk' dizisini yayınlamama kararı aldı! Sözde muhalifler ve sanat camiası ise ses çıkarmadı

Disney Plus, 8 milyon dolar harcadığı 'Atatürk' dizisini Ermeni lobisinin baskısı üzerine platformda yayınlamama kararı aldı. Dizinin FOX TV'de yayınlanacağı ortaya çıktı. Disney'in Ermeni lobisine boyun eğdiğini gösteren skandal kararının ardından RTÜK, Disney Plus hakkında inceleme başlattı ve savunma istedi. Sosyal medyadan da karara tepki yağarken hükümeti suçlayabilecekleri her konuda tweet atan sözde muhalifler ve sanat camiasından bazı isimler Disney'in skandal kararına ses çıkarmadı.

Disney Plus, Aras Bulut İynemli'nin başrolünde olduğu ve 8 milyon dolar harcanan 'Atatürk' dizisini Ermeni lobisinin baskısı üzerine platformda yayınlamama kararı aldı. Disney'in skandal kararına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tepki gösterdi. Sosyal medya kullanıcıları ise açılan etiketlere binlerce yorum yaparak karara tepki gösterdi. Yaşananların ardından RTÜK, konuyla ilgili inceleme başlatıp Disney Plus'ın savunmasını talep etti. Fakat tüm Türkiye bu olayla çalkalanırken hemen her olaya sosyal medya hesaplarından tepki gösteren sözde muhalifler ve sanat camiası ise Ermeni lobisine boyun eğen Disney Plus'a karşı ses çıkarmadı.

SÖZDE MUHALİFLER VE SANAT CAMİASI DİSNEY'İN SKANDAL KARARINA SES ÇIKARMADI

Sosyal medyada hükümeti suçlayabilecekleri her konuda tweet atan Berna Laçin, Tarkan, Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz ve Fazıl Say gibi isimlerden tek bir tweet bile gelmediği görüldü. Bu isimler arasında yer alan Tarkan, geçtiğimiz aylarda Disney Plus reklamında oynamıştı. Şahan Gökbakar ise Recep İvedik filminin yayın haklarını Disney'e satmıştı.

 



Disney Plus, Ermeni lobisinden emir alarak 'Atatürk' dizisini yayınlamama kararı aldı! Sözde muhalifler ve sanat camiası ise ses çıkarmadı ile ilgili etiketler Disney Plus Şahan Gökbakar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.