DİSK, asgari ücret talebini açıkladı

"Gelirde Adalet, Vergide Adalet" sloganıyla asgari ücret talebini duyuran DİSK, müzakere edeceği asgari ücreti net 5200 TL olarak duyurdu.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, önümüzdeki ay toplanacak 2022 yılı asgari ücreti belirleme komisyonu öncesi 5200 liralık net asgari ücret talebini kamuya aktardı.

Ankara’da bulunan DİSK Genel-İş Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla 2022 yılında geçerli olacak asgari ücrete dair görüş, öneriler ve talepler DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu tarafından duyuruldu.

BÜTÜN ÜCRETLERDE BİN TL İYİLEŞTİRME

Kur artışı nedeniyle asgari ücretin mevzi kaybı yaşadığını anlatan Çerkezoğlu, asgari ücrete uygulanan vergi ve kesintileri de vurguladığı açıklamada 2022 yılı için taleplerini şöyle aktardı:

Gerek yoksulluk sınırı, gerek gıda fiyatları artışı, gerekse ekonomik büyüme dikkate alındığında 2022 yılında asgari ücret net 5200 lira olmalıdır.

Ücret üzerindeki vergi ve prim konularında değinen Çerkezoğlu, konu ile ilgili DİSK’in görüşünü şu şekilde ifade etti:

Ücretlerin asgari ücret kadar kısmı için 1.000 TL tutarında vergi ve pirim indirimi sağlanmalıdır. Bu destek Hazine tarafından karşılanmalıdır. Böylece bütün çalışanların ücretlerinde 1.000 TL iyileştirme mümkün olacaktır.

DİSK, asgari ücret talebini açıkladı ile ilgili etiketler DİSK asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.