Dışişleri'nden, PKK'lıya 'general' diyen Pentagon Sözcüsü'ne tepki!

Dışişleri Bakanığı Sözcüsü, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Robert Manning'in PKK'lı isim için 'general' ifadesini kullanmasına ilişkin, "ABD'li sözcü yine saçmalamaya devam etmiş" cevabını verdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Türkiye'nin Suriye ile ilgili aldığı kritik kararı da açıkladı.Buna göre Türkiye İdlib ve Fırat Kalkanı bölgelerinde 170 bin kişilik 9 kamp kuracak.

Pentagon sözcüsü Albay Robert Manning'in basın toplantısında Türkiye'nin "en çok aranan teröristler listesi"nde bulunan Ferhat Abdi Şahin'in için "YPG'li general" demesine Dışişleri Bakanlığı sert tepki gösterdi. Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Pentagon sözcüsü Afrin açıklamasıyla saçmalamış" denildi.

Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning, haftalık basın toplantısında terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden olarak bilinen ve 'Mazlum Kobani' adını da kullanan Şahin Cilo kod adlı Ferhad Abdi Şahin’i 'General Mazlum' olarak tanımlamıştı.

BAŞINA 4 MİLYON ÖDÜL KONULDU

Şahin Cilo kod adlı terörist PKK’nın Suriye’deki önemli isimlerinden biri. Uzun süre terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yanında kalan terörist, Suriye’nin PKK işgali altındaki Afrin kenti nüfusuna kayıtlı. Türkiye’de birçok katliam ve saldırının faili olan terörist, Ankara tarafından kırmızı listeyle aranıyor. Şahin’in başına 4 milyon TL ödül konmuş durumda.

1990 yılında terör örgütüne katılan bu terörist, Hakkari, Avrupa, Mahmur ve Suriye’de terör örgütü adına faaliyet gösterdi. Bir dönem PKK’nın sözde özel kuvvetlerinin sorumlusu da oldu. Türkiye’nin Karaçok’taki terör hedeflerini imha etmesinin ardından ABD’li komutanların bölgeyi ziyareti sırasında yanlarında yine bu terörist bulunuyordu.

KAMPLAR KURULACAK

Bu arada Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'nin Suriye'de 9 bölgeye 170 bin kişilik kamp kuracağını açıkladı. Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy, "Türkiye Fırat Kalkanı bölgesinde ve İdlib'de 170 bin kişilik 9 kamp kuracak" dedi.

Dışişleri'nden, PKK'lıya 'general' diyen Pentagon Sözcüsü'ne tepki! ile ilgili etiketler ABD Pentagon YPG terörist general Dışişleri
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.