Dışişleri'nden 'Oruç Reis" haritası

Dışişleri Bakanlığı 5 savaş gemisinin refakatinde çalışmalara başlayan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin faaliyet yapacağı alanı gösteren haritayı sosyal medyadan paylaştı. Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Çağatay Erciyes'in paylaştığı haritada Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki petrol lisans alanları da görülüyor.

Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Çağatay Erciyes, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine ilişkin İngilizce bilgilendirmelerle birlikte Oruç Reis'in faaliyet yürüttüğü bölgeyi gösteren haritaya yer verdi.

Bölgede gerilim yaratanın maksimalist talepleriyle Yunanistan olduğunun altını çizen Erciyes paylaşımında, Türkiye’nin hukuki tezlerini anlattı.

Dışişleri'nden 'Oruç Reis" haritası

Oruç Reis'in Türkiye'nin BM'ye bildirdiği Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanları içinde sismik araştırma faaliyetine başladığını vurgulayan Erciyes, buna rağmen Oruç Reis'in faaliyet alanının kendisine ait olduğunu iddia eden Yunanistan'ın, büyük yaygara kopardığını söyledi.

Dışişleri'nden 'Oruç Reis" haritası - Resim : 2

Büyükelçi Çağatay Erciyes, "Yunanistan ana karasına 580 kilometre uzaklıktaki Kastellorizo (Meis) adlı 10 kilometrekarelik Yunan adası nedeniyle Yunanistan, 40 bin kilometrekare deniz yetki alanı talep ederek, Oruç Reis'i durdurmaya ve Doğu Akdeniz'i Türkiye'ye kapatmaya çalışmaktadır." ifadelerini kullandı.

Dışişleri'nden 'Oruç Reis" haritası - Resim : 3

Yunanistan'ın bu iddiasının uluslararası hukuka uygun olmadığını vurgulayan Erciyes, şunları söyledi:

 "Bu maksimalist iddia, uluslararası hukukla uyumlu değildir. Hakkaniyet ilkesine aykırıdır. Ancak Yunanistan, Avrupa Birliği ve ABD'den bu iddiayı desteklemesini ve Türkiye'ye, meşru hidrokarbon faaliyetlerini durdurması için baskı yapmasını istiyor. Bu kabul edilebilir ve makul değildir. Bu ülkeler bunun yerine Yunanistan'dan adaletsiz, haksız ve absürt iddialarına son vermesini istemelidir. Bölgede gerilim yaratan Türkiye değil, bu tür maksimalist iddiaları nedeniyle Yunanistan'dır."

Dışişleri'nden 'Oruç Reis" haritası - Resim : 4

Dışişleri'nden 'Oruç Reis" haritası ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı Yunanistan oruç reis Çağatay Erciyes Büyükelçi navtex
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.