Dışişleri Bakanlığı'ndan İngiltere'ye Akın İpek tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı: (İngiltere'de FETÖ üyelerinin iade talebinin reddi) Kararın kabul edilemez olduğu İngiliz makamlarına vurgulanmıştır"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, İngiltere'nin Hamdi Akın İpek, Ali Çelik, Talip Büyük ve Mustafa Yeşil'in iadesiyle ilgili talebi reddetmesine ilişkin soruya yanıt verdi. Kararın kabul edilemez olduğunu belirten Aksoy, "Mahkemenin, iade taleplerimizin reddine ilişkin gerekçeleri dayanaktan yoksundur." dedi. 

İşte sözcü Aksoy'un cevabı:

Hamdi Akın İpek, Ali Çelik, Talip Büyük ve Mustafa Yeşil’in Birleşik Krallık’tan ülkemize iadelerine ilişkin dün (28 Kasım) Londra, Westminster Kaza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanıklar hakkındaki iade talebimiz hâkim tarafından reddedilmiştir.

Mahkemenin, iade taleplerimizin reddine ilişkin gerekçeleri dayanaktan yoksundur.

Beklentimiz, 251 masum vatandaşımızın şehit olduğu ve binlercesinin de yaralandığı 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’nün öndegelen mensupları arasında yer alan bu şahısların ülkemizde yargılanmalarını teminen bir an önce iade edilmeleridir.

Bu yöndeki gayretlerimizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

Kararın kabul edilemez olduğu ve bundan duyduğumuz derin hayalkırıklığı görüşülen İngiliz makamlarına kuvvetli bir şekilde vurgulanmıştır.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İngiltere'ye Akın İpek tepkisi! ile ilgili etiketler Akın İpek Dışişleri Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.