Dışışleri resmi açıklama yayınladı: Cinayeti kınıyoruz!

Kerkük'teki Türkmenlerin önemli isimlerinden Maksut Ali'nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine, Ankara sessiz kalmadı.

Dışişleri Bakanlığı, Kerkük'te Irak Türkmen Cephesi yetkililerinden Maksut Ali'nin öldürülmesi üzerine resmi bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Irak Türkmen Cephesi’nin Kerkük şehri Askeri semti sorumlusu Alaettin Maksut Ali'nin dün (2 Ocak) akşam saatlerinde Kerkük'te uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir.

Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına, Iraklı Türkmen soydaşlarımıza ve tüm Irak halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Irak'ın zengin nüfus mozağinin modelini teşkil eden Kerkük halkının uzun yıllar boyunca maruz kaldığı acıları artık geride bırakmaya başlaması gereken bu dönemde düzenlenen bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Yetkili Irak makamlarını kentteki tüm unsurların güven ve huzur içinde yaşamaları için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz.

Kerkük’te terör odaklarının halen varlığını sürdürdüğünü gösteren bu saldırıyı düzenleyen ve azmettirenlerin en kısa sürede adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz."

Dışışleri resmi açıklama yayınladı: Cinayeti kınıyoruz! ile ilgili etiketler Irak Türkiye maksut ali öldürülme Açıklama türkmen cephesi kerkük
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.