Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'ın Cuma namazı kararına tepki

Batı Trakya’daki Türk Azınlık ilkokul ve ortaokul-lisede okuyan öğrenci ve öğretmenlerin dini vecibelerini yerine getirmelerini kısıtlayıcı karara Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, Yunan makamlarını bu karardan geri dönmeye davet etti.

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Eğitim Müdürlüğü tarafından Batı Trakya’da azınlık ilkokul ve ortaokul-liselerinde cuma günleri cuma namazı dolayısıyla verilen erken dersleri bitirme kararını iptal etmişti.

Dışişleri Bakanlığı, öğrencilerin ve öğretmenlerin Cuma namazına gitmesini engellemeye yönelik bu yeni karardan dönülmesini istedi.

Bakanlığın Twitter'dan yayınladığı açıklamada, "Yunan makamlarını, Batı Trakya’daki Türk Azınlık ilkokullarında okuyan öğrenci ve öğretmenlerin dini vecibelerini yerine getirmelerini kısıtlayıcı bu karardan geri dönmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

 Dışişleri Bakanlığı paylaşımında, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu'nun açıklamasına da yer verdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'ın Cuma namazı kararına tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'ın Cuma namazı kararına tepki - Resim : 2

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'ın Cuma namazı kararına tepki ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı batı trakya azınlıkların dini hakları Cuma namazı kararı Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.