Dışişleri Bakanlığı'ndan Ukrayna'daki Türk vatandaşlarına önemli uyarı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıdı ve Rus ordusuna Barış Gücü Operasyonları talimatı verdi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise Ukrayna'daki vatandaşlara, ülkenin doğu bölgelerinden ayrılmalarını kuvvetle tavsiye etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Lugansk ve Donetsk'in bağımsızlığını tanımasının ardından bölgeye barış gücü gönderdi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, “Ukrayna’nın Doğu bölgelerindeki son gelişmeler çerçevesinde, vatandaşlarımızın Ukrayna’nın Doğu bölgelerinden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir” açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Ukrayna’nın Doğu bölgelerindeki son gelişmeler çerçevesinde, vatandaşlarımızın Ukrayna’nın Doğu bölgelerinden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir. Vatandaşlarımızın gerekli durumlarda Kiev Büyükelçiliğimiz ile temas etmeleri önerilmektedir. Acil durumlarda Kiev Büyükelçiliğimiz (+380632114765 ; +380632557748) ve Bakanlığımızın Konsolosluk Çağrı Merkezi (0312 292 2929) ile irtibata geçilmesi mümkündür. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan Ukrayna'daki Türk vatandaşlarına önemli uyarı ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Dışişleri Bakanlığı Lugansk donetsk
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.