Dışişleri Bakanlığından Macron'a sert "Balkan" yanıtı!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Balkanlar’a atıfla Türkiye’ye ilişkin yaptığı açıklamaya yönelik olarak, “Ülkemizin Balkanlar'da karşılıklı iş birliği temelindeki faaliyetlerini karalamaya çalışan çevrelerin raporlarını değil, Türkiye’nin Balkanlar'ın siyasi ve ekonomik istikrarına katkısına ilişkin çalışmaları okuyup, incelemelerini tavsiye ederiz” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Balkanlar ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Büyükelçi Müftüoğlu’nun konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

“Cumhurbaşkanı Macron, AB'nin geleceğine ilişkin düşünce ve önerilerine değinirken, Balkanlar'a atıfla güçlü bir Avrupa’nın vazgeçilmez unsuru olan Türkiye’nin katkılarını gözardı eden talihsiz bir açıklamada bulunmuştur. Balkanlar'ı bilmek ve anlamak kolay değildir. Bölgeyi rekabet alanı olarak gören yaklaşım bölgenin gerçeklerini anlayamayanlara özgüdür. Esasen Balkanlar'da yaşanan sorunların temelinde de bu yanlış yaklaşım bulunmaktadır. Ülkemizin Balkanlar'da demokratik süreçlere katkısı dahil bölgedeki yapıcı rolünü samimi biçimde öğrenmek isteyenlere, son dönemde ülkemizin Balkanlar'da karşılıklı iş birliği temelindeki faaliyetlerini karalamaya çalışan çevrelerin raporlarını değil, Türkiye’nin Balkanlar'ın siyasi ve ekonomik istikrarına katkısına ilişkin çalışmaları okuyup, incelemelerini tavsiye ederiz.”

Dışişleri Bakanlığından Macron'a sert "Balkan" yanıtı! ile ilgili etiketler Hüseyin Müftüoğlu dışişleri bakanlığı sözcüsü fransa cumhurbaşkanı macron
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.