Dışişleri Bakanlığı'ndan Alman vekil açıklaması! İşte gelecekleri tarih...

Dışişleri Bakanlığı, Alman vekillerin de içinde olduğu NATO heyetinin 8 Eylül'de Konya'ya geleceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, Alman vekillerin de içinde olduğu NATO heyetinin 8 Eylül'de Konya'ya geleceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Alman parlamenter heyetinin Konya Üssü’ndeki Alman askerlerini ziyareti hakkında "NATO Genel Sekreteri, her iki bakanla yaptığı danışmalar ışığında, ziyaretin gerçekleştirilmesi için kolaylaştırıcı katkı sağlamaktadır. Ziyaretin, bir NATO misyonu olarak, üst düzeyli bir NATO yetkilisinin de katılımıyla, 8 Eylül’de gerçekleştirilmesi planlanmaktadır." dedi.

Ziyaretin ayrıntılarına ve atılması gerekli müteakip adımlara ilişkin görüşmelerin NATO’da devam ettiğini kaydeden Müftüoğlu, "Türkiye, tüm NATO harekatlarının ve misyonlarının başarıyla icrasına yönelik kapsamlı katkılarını sürdürmektedir. Alman parlamenterlerin bir NATO heyeti içinde Konya’daki AWACS misyonunda görevli Alman askerleri ziyareti konusundaki yaklaşımımız da bu geri planda belirlenmiştir" dedi.

Alman parlamenterler heyeti ilk olarak İncirlik Üssü'nde bulunan DEAŞ misyonundaki askerleri ziyaret etmek istemişti. Ancak Türkiye buna izin vermemiş, Almanya buna karşılık üsdeki birliklerini çekmişti. Bu kriz tam olarak durulmadan Alman vekiller bu kez NATO misyonu için Konya'da bulunan askerleri ziyaret etmek istemişlerdi. Ancak Türkiye bu ziyarete de izin vermemişti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Alman vekil açıklaması! İşte gelecekleri tarih... ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı Almanya Konya Hüseyin Müftüoğlu parlamento heyeti nato misyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.