Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: Sudan'daki Türk vatandaşları tahliye ediliyor!

Sudan'daki çatışma bölgesinde bulunan Türk vatandaşları yarın üçüncü bir ülke üzerinden tahliye edilecek.

Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Sudan’da yaşanan çatışmalar sonrasında güvenlik değerlendirmeleri neticesinde bilhassa çatışma bölgelerinde bulunan Türk vatandaşlarının karayolu ile üçüncü bir ülke üzerinden Türkiye’ye tahliye etme kararı aldığı belirtildi. 

Açıklama Hartum Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından yapıldı.

Sudan genelinde devam etmekte olan çatışmalar ışığında yapılan güvenlik değerlendirmeleri neticesinde, bilhassa çatışma bölgelerinde bulunan Türk vatandaşlarının yarın karayoluyla üçüncü bir ülke üzerinden tahliye edilmesine karar verildiği duyuruldu:

"Tahliye edilecek vatandaşlarımızın, 22 ila 24 saat sürmesi öngörülen seyahate uygun olarak, rahat ayakkabı ve kıyafetler tercih etmeleri, su ve gıda dahil, en fazla 8 kg'lik el bagajının yanısıra, pasaport ve kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın toplanma ve hareket noktası olarak aşağıda kayıtlı merkezler belirlenmiştir.

1. Yer: Rotana, Al Salaam Otel (Hareket Saati: 06.00)

2. Yer: Nur Camii, Kafuri (Hareket Saati: 06.30)

3. Yer: Turkish Restaurant (Türk Restaurantı) / Pazar Yeri, Wad Medeni (Hareket Saati: 7:30)

Bu aşamada tahliye olmak isteyen vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen saatlerde toplanma noktalarında hazır bulunmaları Büyükelçiliğimiz WhatsApp gruplarını ve sosyal medya hesaplarını yakından takip etmeleri önemle duyurulur."

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: Sudan'daki Türk vatandaşları tahliye ediliyor! ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı Sudan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.