Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli: İsrail makamları bu eyleme derhal son vermelidir

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli'den İsrail'in Batı Şeria'da 3 bin 500 konut inşa edilmesine yönelik olarak bugün onayladığı plana tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail makamlarının, Batı Şeria'da 3 bin 500 konut inşa edilmesine yönelik olarak bugün onayladığı plan, Filistin topraklarındaki işgalin daha da genişletilmesi anlamına geldiğini ve bu eyleme derhal son verilmesi gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail makamlarının, Batı Şeria'da 3 bin 500 konut inşa edilmesine yönelik olarak bugün (6 Mart) onayladığı plan, Filistin topraklarındaki işgalin daha da genişletilmesi anlamına gelmektedir. Bu eyleme derhal son verilmelidir. İsrail'in uluslararası hukuku daha fazla ihlal etmesine engel olabilmek için işlediği suçların en doğru terminolojiyle tanımlanması gerekmektedir. Bu bakımdan, Batı Şeria'daki işgal faaliyetlerinin uluslararası toplum tarafından 'yasadışı yerleşim' olarak adlandırılması yeterli değildir. Söz konusu olan, hukuken Filistin halkına ait topraklara İsrail tarafından zorla el konulmasıdır" ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli: İsrail makamları bu eyleme derhal son vermelidir ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı İsrail Gazze
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.