Dışişleri Bakanlığı: Rusya'nın kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donetsk ve Luhansk'ı tanıdıklarına dair açıklama ile tepkilerin odağı olmuştu. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu'nun kararının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, Minsk Anlaşmaları'na aykırı olduğu belirtildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararı alan Rusya Federasyonu'na yönelik açıklama yaptı.

Bakanlık, kararın Minsk Anlaşmaları'na aykırı olduğuna dikkat çekerek, "Ukrayna’nın siyasi birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün açık ihlali anlamına gelmektedir." denildi. Ayrıca ilgili taraflara sağduyu ve uluslarası hukuka riayet çağrısı yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

Rusya Federasyonu'nun, sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararı Minsk Anlaşmaları’na aykırı olduğu gibi, Ukrayna’nın siyasi birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün açık ihlali anlamına gelmektedir. Rusya’nın sözkonusu kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz. Bu vesileyle Ukrayna’nın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına bağlılığımızı vurguluyor, tüm ilgili taraflara sağduyu ve uluslarası hukuka riayet çağrısı yapıyoruz."

 

 

 

 

 

 

Dışişleri Bakanlığı: Rusya'nın kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı Rusya donetsk luhansk
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.