Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan tarihi Gazze açıklaması! ABD'ye resmen iletti...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) mevkidaşı Antony Blinken ile görüştü. Fidan, Blinken'a, "Gazze'deki vahim durum, uluslararası toplumun masum insanların acılarını durdurmak için acil harekete geçmesini gerektiriyor" dedi.

 Dışişleri Bakanı Fidan, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Başkenti Washington'da ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile görüştü. Fidan, Blinken'a, "Gazze'deki vahim durum, uluslararası toplumun masum insanların acılarını durdurmak için acil harekete geçmesini gerektiriyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan tarihi Gazze açıklaması! ABD'ye resmen iletti...

''GAZZE'DEKİ İNSANLAR ACİL İNSANİ YARDIMA İHTİYAÇ DUYMAKTADIR''

Başta Gazze'deki İsrail katliamları olmak üzere birçok önemli bölgesel gelişmenin aynı anda cereyan ettiğini kaydeden Fidan, "Gazze’deki vahim durum bizim bu meseleye acilen eğilmemizi gerektiriyor. Uluslararası toplum masum insanların çektiği acıları durduramadı. Gazze’deki insanlar acil insani yardıma ihtiyaç duymaktadır." diye konuştu.

BAKAN FİDAN'DAN ABD'YE ÇAĞRI

Bakan Fidan, Gazze’de ateşkesin temini ve kesintisiz insani yardımın sağlanması için ABD ve diğer ülkelerle ciddi şekilde çalışmaları gerektiğinin de altını çizdi.

Görüşmede Ukrayna, Karadeniz güvenliği gibi birçok bölgesel konunun da yer alacağını aktaran Fidan, İsveç'in üyeliğinin ardından NATO'nun güncel durumunun da ele alınacağını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan tarihi Gazze açıklaması! ABD'ye resmen iletti... ile ilgili etiketler Hakan Fidan Dışişleri Bakanı Dışişleri Bakanlığı Türkiye ABD İsrail Filistin Gazze Hamas İzzeddin el Kassam Tugayları Savaş soykırım
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.