Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 7 Şubat FETÖ'nün açığa çıktığı olaydı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı olduğu dönemde FETÖ tarafından kurulan 7 Şubat MİT kumpasına ilişkin ilk kez açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, "7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı niyetini belli ettiği bir şeydi." dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Fidan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün devlete karşı açıktan giriştiği ilk kalkışma olarak kayıtlara geçen 7 Şubat MİT kumpası ile ilk kez konuştu.

"7 ŞUBAT MİT KUMPASI" ÜZERİNDEN 12 YIL GEÇTİ

Amaçları meşru hükümeti devirmek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne zarar vermekti. Hedeflerine ulaşmak için öncelikle kendilerini bertaraf edecek en önemli güce, istihbaratın kalbine saldırdılar.

İhanet zincirine ilk halkayı MİT kumpasıyla taktılar.

FETÖ'NÜN HAİN ALGISI

Türkiye, Fetullahçı Terör Örgütü'nün devlete karşı açıktan giriştiği ilk kalkışmayla 12 yıl önce yüzleşti.

Aslında ihanete giden süreç 2011'de Milli İstihbarat Teşkilatı hakkındaki kara propaganda ile başladı. Hükümetin terörü bitirmek için izlediği politikalar üzerinden teşkilat, terör örgütü PKK ile ilişki içindeymiş gibi gösterilmek istendi.

Örgüt bunun için en bilindik taktiğini kullandı. MİT'e ait olduğu iddia edilen montajlanmış ses kayıtları ortaya atıldı.

FETÖ medyası da bu kirli kampanyaya haberleriyle katıldı.

FETÖ'NÜN İLK HEDEFİ NEYDİ?

2011'in sonbaharında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sağlık sorunları nedeniyle bir dizi konsültasyon yaptırdı. Ameliyat için gün alındı. Bu durumu fırsat bilen FETÖ, bu kez MİT Müsteşarı Hakan Fidan için hazırlanan planı devreye aldı. Ana hedefleri ise Erdoğan iktidarını yıkmaktı.

FETÖ'nün emniyet ve yargıya sızan üyeleri eliyle algı operasyonları devam ederken MİT'ten bir ekip Aralık 2011'de Ankara'daki iki kritik noktada arama yaptı.

Erdoğan'ın Keçiören'deki evi ile başbakanlık resmi konutundaki çalışma ofislerinde örgüt tarafından yerleştirilen dinleme cihazları bulundu.

MİT MÜSTEŞARI İFADEYE ÇAĞRILDI

Ve 7 Şubat 2012'de FETÖ'cü savcı Sadrettin Sarıkaya, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bazı MİT mensuplarını ifadeye çağırdı.

Tarih özellikle seçildi. Çünkü Başbakan Erdoğan ameliyat olacaktı. Erdoğan ameliyatını erteledi, Fidan'a talimatlarını iletti.

Kumpası tamamen boşa çıkaran, 5 gün sonra MİT kanununda yapılan değişiklik oldu. Düzenleme, soruşturmaları başbakanın iznine bağlıyordu.

15 SANIK HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Bir yıl sonra da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT görevlileri hakkında takipsizlik kararı verdi.

MİT kumpasını kuranlar cezasız bırakılmadı. 6'sı eski emniyet müdürü olan 10 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. 5 sanığa da çeşitli sürelerde hapis cezaları verildi.

Gerekçeli karardaki "Müdahil Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın o dönem Başbakan olarak soruşturmaya izin vermemesi ile bir nevi ilk darbe girişimi sonuçsuz kalmıştır" tespiti dikkati çekti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 7 Şubat FETÖ'nün açığa çıktığı olaydı ile ilgili etiketler Hakan Fidan MİT
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.