Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya'ya mesaj: Sonuç odaklı çözüm olması gerekiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine konulan veto ile ilgili açıklamalar yaptı. Sonuç odaklı bir sürecin olması gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Neden Avrupa'nın, NATO'nun listesinde olan terör örgütüne izin veriliyor" dedi.

Dışişeleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Anado Ajansı'ndaki canlı yayında yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

Bizim iade talebinde bulunduklarımızın bize iadesi, terör örgütleri o ülkelerde açıkça faaliyet gösteriyorlar. Bu müzakere zamanında bile paçavralarla Türkiye aleyhine gösterilerde bulunuyorlar. DEAŞ ve diğer örgütler faaliyetlerde bulunsa kesinlikle izin verilmez. Neden Avrupa'nın, NATO'nun listesinde olan terör örgütüne izin veriliyor?

Suriye'de PKK/YPG'ye desteğin verilmemesi gerekiyor. Başarıyla tamamladığımız operasyonlar sebebiyle savunma sanayii ürünlerine kısıtlama getirdiler.

Bu iki ülke neden üye olmak istiyor? Güvenlik endişeleri var anlıyoruz. Müttefik Türkiye'nin güvenlik endişelerini görmezden gelmek olmaz.

Türkiye’nin pozisyonu değişmez yazılı belgeleri verdik, taahhüdümüzü verdik. Yazılı verdik, yazılı istiyoruz. Kanunlarında düzenleme yapılması gerektiğini kendileri söylüyor.

Paçavra ile gösteri serbestse o zaman kanunları değiştireceksiniz.

Fransa ve Almanya'nın Ankara Büyükelçileri, PKK'nın bu ülkelerde düzenlediği gösteriler nedeniyle Bakanlığa çağrıldı.

BM ülkelerinde Türkiye ismi kullanılacak. Yazılı başvurumuzu yapıyoruz. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya'ya mesaj: Sonuç odaklı çözüm olması gerekiyor ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu İsveç Finlandiya NATO
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.