Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla ilgili son bilgileri paylaştı. Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının tahliye edileceğini belirten Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşeceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kolombiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Marta Lucia Ramirez ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Balan Çavuşoğlu toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları ise şöyle oldu:

"Türk Kızılayı ve Kızılhaç'ın sahada olması için iki tarafla da konuştuk. Bu sessizlik sürecinde vatandaşlarımızın çıkması daha kolay oldu. Hatta konvoylara kendi araçları ile katılan vatandaşlarımız da çıktı. Bizim otobüslerimiz de şehir dışında bekliyor ancak güvenlik gerekçesi ile vatandaşlarımızı bu konvoydaki otobüslerle çıkaracağız. Bugün itibari ile 30 vatandaşımız var.

"87 vatandaşımız var Ukrayna'da refakatçileri bile toplamda 190'a yakın kişi var tahliye edilecek."

MÜZAKERE GÖRÜŞMELERİ

"İstanbul'da anlamlı bir ilerleme kaydedildi bunun ilerlemesi gerekiyor. Temaslarıma ara vermeden devam ediyoruz. Bir yandan bakanlar ve heyetlerle görüşüyoruz. Cumhurbaşkanımız liderlerle görüşüyor. Temaslarımız ara vermeden sürüyor. Artık kalıcı ateşkesin sağlanması gerek.

Cumhurbaşkanımız Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirecek."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşecek ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin Rusya Ukrayna tahliye
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.