Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Hırvatistan Büyükelçisi olarak atandı

4 yıldır Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Yavuz Selim Kıran, Hırvatistan Büyükelçisi olarak atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla yapılan atama sonrasında Kıran, sosyal medyada çok sayıda tebrik mesajı aldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Hırvatistan Büyükelçisi olarak atandı. Kıran, yeni görevi nedeniyle sosyal medyada çok sayıda tebrik mesajı aldı.

YAVUZ SELİM KIRAN KİMDİR?

1 Ocak 1985'te Ordu'nun Ünye ilçesinde dünyaya gelen Yavuz Selim Kıran, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi.

Kıran, sırasıyla; Dışişleri Bakanlığı Başdanışmanı, Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Danışmanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreterlik Müşavirliği ve Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yaptı. 2018 yılı genel seçimlerinde AK Parti Ordu Milletvekili adayı olan Yavuz Selim Kıran, 7 Ağustos 2018 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Evli ve 1 çocuk babası olan Yavuz Selim Kıran İngilizce biliyor.

 

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Hırvatistan Büyükelçisi olarak atandı ile ilgili etiketler Yavuz Selim Kıran Hırvatistan Büyükelçisi atama dışişleri bakan yardımcısı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.