Dış ticaret verileri açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı. Buna göre, ihracat birim değer endeksi mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 yükseldi.

İhracat birim değer endeksi Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,9 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %3,4 azalırken, ham maddelerde (yakıt hariç) %2,2, yakıtlarda %38,5 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %5,4 arttı.

İTHALAT BİRİM DEĞER ENDEKSİ %7,7 ARTTI
İthalat birim değer endeksi Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %7,7 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %0,5, ham maddelerde (yakıt hariç) %10,5, yakıtlarda %32,6 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %2,4 arttı.

İhracat miktar endeksi Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,4 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %19,1, ham maddelerde (yakıt hariç) %5,8 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %4,2 artarken, yakıtlarda %39,4 azaldı.

İTHALAT MİKTAR ENDEKSİ %2 AZALDI
İthalat miktar endeksi Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %4,1, ham maddelerde (yakıt hariç) %9,2 ve yakıtlarda %5 azalırken, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %4,6 arttı.

Dış ticaret verileri açıklandı! ile ilgili etiketler İhracat İthalat
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.