Diriliş Ertuğrul Gündoğdu kimdir? Tarihte var mı?

Diriliş Ertuğrul Gündoğdu kimdir? Ekranların en çok izlenen dizisi olan Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümünde daha önce dizide yer alan Kaan Taşaner, Gündoğdu karakteri ile diziye geri dönüş yapıyor. Dizinin hayranları karaktere hayat veren ünlü isim ve karakterin gerçek tarihte yer alıp almadığı araştırılmaya başlandı. İşte Diriliş Ertuğrul Gündoğdu kimdir? Tarihte var mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

Diriliş Ertuğrul Gündoğdu kimdir? TRT 1 ekranlarının merakla takip edilen dizisi Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümde, Gündoğdu karakteri diziye tekrardan dönüş yapıyor.Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümünde daha önce dizide yer alan Kaan Taşaner, Gündoğdu karakteri ile diziye geri dönüş yapıyor. Dizinin hayranları karaktere hayat veren ünlü isim ve karakterin gerçek tarihte yer alıp almadığı araştırılmaya başlandı.İşte Diriliş Ertuğrul Gündoğdu kimdir? Tarihte var mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

Diriliş Ertuğrul Gündoğdu kimdir? Tarihte var mı?

GÜNDOĞDU BEY’İN HAYATI

Süleyman Şah ve Hayme Ana’nın en büyük oğludur. Süleyman Şah gibi bir baba ve Hayme Ana gibi bir anneden dünyaya geldiği için Gündoğdu da hiç şüphesiz yiğit alp idi. Bunu kardeşi Ertuğrul Gazi ile Alaaddin Keykubat'ın yardımına gittikleri Yassıçemen Meydan Muharebesi'nde göstermiştir. Bu savaş sonrasında Anadolu Selçuklu Hükümdarı 1.Alaaddin Keykubat Gündoğdu'nun kardeşi Ertuğrul Gazi'ye Hilat (Elbise-Hükümdarlık Sembolü) giydirerek kendisine Ankara yakınlarındaki Karacadağ ve çevresini vermiştir.

Moğol zulmünden kaçıp kendilerine yeni yurt aramak için göç eden Kayı Obası, bir yandan da ana vatanları olan Orta Asya'ya geri dönmek istiyorlardı. Obanın büyük kısmı Orta Asya'ya dönmek istiyordu. Lakin Ertuğrul Bey ve onu destekleyenler Anadolu'da kalmak istiyordu.

Gündoğdu ve Sungur Tekin Bey yaklaşık 1000 hane ile doğuya doğru yani Anavatan (Orta Asya)'a gitmiş, Ertuğrul Bey ve kardeşi Dündar Bey ise batıya doğru gitmişlerdir. Nihayetinde Osmanlı Devleti'nin temellerini atan Ertuğrul Bey ve 400 çadırlık bir oba olmuştur.

Gündoğdu ve Sungur Tekin Bey'in bu hamlesi bazı tarihçiler için büyük bir hata olarak yorumlanmıştır. Nitekim Gündoğdu Bey'in ölümü hakkında ve mezarı hakkında bir bilgi yoktur. Böylelikle tarih sahnesinden sessiz sedasız kaybolmuştur.

Diriliş Ertuğrul Gündoğdu kimdir? Tarihte var mı? ile ilgili etiketler Diriliş Ertuğrul TRT 1 Kaan Taşaner
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.