Dinamo Kiev maçı öncesi flaş gelişme! UEFA Fenerbahçe'nin 5 yıldızını kabul etmedi

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla karşı karşıya gelecek. 20-27 Temmuz'da çift maç usulü oynanacak olan eşleşmeden galip çıkacak takım, 3. Ön Eleme Turu'na yükselecek. Bu maç öncesi UEFA'nın resmi siteden paylaştığı maç anonsundaki Fenerbahçe logosu, dikkatlerden kaçmadı. İşte maç öncesi paylaşılan bilgilerin detayları.

Fenerbahçe Kulübü, 28 Türkiye şampiyonluğunun karşılığı olarak 5 yıldızlı logo kullanımını hayata geçirdiğini duyurmuştu. Fenerbahçe, 1959 yılı öncesinde kazandığı şampiyonlukların Süper Lig'e dahil edilmesi, bundan doğan maddi ve manevi taleplerinin karşılanması için Türkiye Futbol Federasyonu'na daha önceden de başvuruda bulunmuştu.

Sarı-lacivertli kulüpten geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, "Kulübümüz, bu sezon itibarıyla Türkiye Futbol Federasyonu'nun kurulduğu 1923 yılından bugüne kadar uzanan 100 yıllık sürede kazandığı 28 Türkiye şampiyonluğunun karşılığı olan beş yıldızlı logo kullanımını hayata geçirmiştir. Değerli paydaşlarımız olan tüm basın yayın kurum ve kuruluşlarından, kulübümüzün bu kararına hassasiyetle yaklaşmalarını; armamızı mecralarında bu şekliyle kullanmalarını rica ediyoruz" ifadeleri kullanılmıştı.

Öte yandan geçen sezonu ikinci sırada tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu biletini cebine koyan sarı-lacivertliler, Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımı ile eşleşmişti. Bu maç öncesi flaş bir gelişme yaşandı. UEFA, 5 yıldızlı logo kullanımını hayata geçiren Fenerbahçe'nin bu hamlesini kabul etmedi. Bunun üzerine UEFA, sitesinde Fenerbahçe'nin yıldızsız logosunu kullandı.

 Dinamo Kiev maçı öncesi flaş gelişme! UEFA Fenerbahçe'nin 5 yıldızını kabul etmedi

 



Dinamo Kiev maçı öncesi flaş gelişme! UEFA Fenerbahçe'nin 5 yıldızını kabul etmedi ile ilgili etiketler UEFA Fenerbahçe Süper Lig 5 yıldız
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçeli futbolculardan Samandıra'da galibiyet üçlüsü!

Süper Lig'in 37. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray'a konuk oldu. Dev derbiyi Sarı-Lacivertliler 1-0 kazanarak şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş, Samandıra'ya gelen taraftarlara galibiyet üçlüsü çektirdi.