Dilipak'tan Enes Kara yorumu: Aslında bu gençte suç olabilir!

Yeni Akit yazarı, Enes Kara’nın intiharında yeni bir "28 Şubat" görüyor: Yine, 28 Şubat’ta olduğu gibi “Topyekûn saldırıya geçtiler” sanki. Bir çocuk intihar ediyor birileri aileyi suçluyor, birileri genci, birileri “vurun abalıya” der gibi, mücerret bir cemaat düşmanlığı yapıyor. Aslında bu gençte suç olabilir.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşe yazısında Elazığ’da cemaat yurdunda yaşadığı baskıdan dolayı intihar eden tıp öğrencisi Enes Kara’nın intiharı hakkında tartışma yaratacak ifadeler kullandı.

Yaşanan trajedinin sorumluluğunu 20 yaşında intihar eden gence yükleyen Dilipak, “Bir çocuk intihar ediyor birileri aileyi suçluyor, birileri genci, birileri cemaat düşmanlığı yapıyor; aslında bu gençte suç olabilir” dedi.

Yeni Akit yazarı "“Cemaat” mi dediniz?" başlığını taşıyan yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Yine, 28 Şubat’ta olduğu gibi “Topyekûn saldırıya geçtiler” sanki. Bir çocuk intihar ediyor birileri aileyi suçluyor, birileri genci, birileri “vurun abalıya” der gibi, mücerret bir cemaat düşmanlığı yapıyor. Aslında bu gençte suç olabilir.

O intihara götüren oyunlar müptelası on binlerce gençten biri. Aile de, o evi idare edenler de yanlış yapıyor olabilir. Ama doğru düzgün bilgi sahibi olmadan birileri yangına körükle gidercesine saldırıyor. Bu süreçte basın da suçlu, eğitim de, mahalle de, hepimizin belli oranda suçu da olabilir. Ama önce gerçek ne onu bilelim."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Dilipak'tan Enes Kara yorumu: Aslında bu gençte suç olabilir! ile ilgili etiketler Abdurrahman Dilipak enes kara camaat köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.