Dilipak'a 'ucuz kahraman' tepkisi

Yeni Akit yazarı gazeteci Abdurrahman Dilipak'ın, okullarda başta koronavirüse karşı olmak üzere salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı alınacak aşı ve maske gibi tedbirlerin kendi çocuklarına uygulanmaması için velileri teşvik etmesine bilim dünyasından tepki yağdı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, 'ucuz kahraman' olarak nitelediği Dilipak'a "Aldığınız vebalin farkında olsanız böyle sorumsuz paylaşım yapmazsınız" dedi.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak sosyal medya hesabından herhangi bir ifade kullanmadan bir dilekçeye ait görsel paylaştı. 

Görselde okul yönetimine velilerin sunacağı bir dilekçe örneği vardı. 

Dilekçe ise okullarda salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı yapılacak uygulamalara baştan karşı çıkmayı öngörüyordu. 

Dilipak'a 'ucuz kahraman' tepkisi

Bu paylaşıma bilim dünyasından çok sayıda tepki geldi. 

Dilipak'a tepki gösterenlerden biri de Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk idi. 

Öztürk paylaşıma "@aDilipak Aldığınız vebalın farkında olsanız böylesine sorumsuz bir paylaşım yapmaz; sadece kendi çocuğunuzun/torununuzun değil milletin çocuklarını ve onların hastalık bulaştıracağı kişilerin sorumluluğunu almazdınız.Bilmediğiniz konularda ahkam kesmenizden dolayı sizi kınıyorum" sözleri ile tepki gösterdi. 

 Öztürk'ün bu paylaşımına Dr. Cevat Şengül ise "Bu kampanyayı yapanlar çocuklarının ayağına paslı bir çivi battığında tetanos aşısı veya kuduz şüpheli hayvan ısırığında kuduz aşısı yaptırmayacaklar mı merak ediyorum.." sözleri ile destek verdi. 

Recep Öztürk, Şengül'ün bu cevabı üzerine Dilipak'ı ve onun nezdinde tedbirlere karşı çıkanları "ucuz kahraman" olarak niteledi. 

Öztürk şunları söyledi:

"Bu tipler ucuz kahramanlardır. Zararın kendilerine ve yakınlarına dokunacağını anladığında tornistan ederler. Bunlar son dakika kararlarıyla şaşırtırlar.
Bunlara uyanlar mı? Onlar ödediği bedelle kalır!"

Dilipak'a 'ucuz kahraman' tepkisi - Resim : 2

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.