Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın yeniden açılmasına tepki yağdı

Türkiye’deki orman yangınları 12 gündür devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yangınlar nedeniyle tedbir amaçlı olarak kapılarını kapatan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nın yarın açılacağı duyuruldu. Vatandaşlar bu karara tepki gösterirken, Milli Parkın tedbiren kapalı kalmasını ve ziyaretçi alınmamasını istedi.

Türkiye 12 gündür orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Antalya, Muğla, İzmir gibi turizm kentlerinde binlerce dönüm arazi yanarak kül oldu.

Denizi ve doğal güzelliğiyle bilinen Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Park Müdürlüğü, 29 Temmuz’da aldığı karar ile kapılarını ziyaretçilere kapatmış ve 24 saat nöbet tutmaya başlamıştı.

Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın yeniden açılmasına tepki yağdı

Yetkililer sosyal medyadan, "Milli Parkımız 09.08.2021 Pazartesi tarihinden itibaren azaltılmış araç kapasitesi ile ziyaretçilerimize açılacaktır. Ziyaretçilerimizin güvenliği açısından belirlenen araç kapasitesi kapsamında idaremiz tarafından yapılacak uyarılar ve paylaşımlar dikkate alınmalıdır" açıklamasını yaptı.

Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın yeniden açılmasına tepki yağdı - Resim : 2

Açıklamanın ardından yüzlerce vatandaş "Milli Park açılmamalı" diye tepki gösterdi. Vatandaşlardan Kılıç Gence, "Bence çok yanlış bir karar. Köyceğiz ve Çine tarafında hala çok kuvvetli yangınlar var. Bütün ekipler orada. Eylül’e kadar açmamak en doğru karar olurdu" dedi.

Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın yeniden açılmasına tepki yağdı ile ilgili etiketler orman yangınları Dilek Yarımadası dilek yarımadası milli parki
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.