Dikkat! Nefes darlığı ve kalp krizine yol açıyor...

Yanlış beslenmenin nefes darlığı ve kalp krizine yol açabildiği uyarısında bulundu.

Yanlış beslenmenin sonucunda ciddi sağlık sorunları oluşabiliyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Gastroentoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Demir vatandaşlara doğru beslenme konusunda tavsiyelerde bulundu.
Demir, “Ramazanda bir nevi midemiz küçülüyor. Metabolizma oruca göre ayarlanıyor. Bayramda ise beslenme günde iki öğünden üç öğüne çıkıyor. Sonraki günlere de dikkat etmek gerekir. Çalışmayan organlar fonksiyonlarını azalttığından dolayı birden bire tatlı ve besinlerin fazla alınması istenmeyen olumsuz sonuçlara sebep olabilir.” dedi. Demir, aşırı tatlı tüketimi sonucunda sindirim sisteminde şişkinlik, ishal, karın ağrısı gibi rahatsızlıkların oluşabileceğini anlattı.
Midenin çok hızlı şekilde dolması sonucunda diyaframa baskı olacağını daha sonra da kalbin bu baskıdan etkileneceğini anlatan Demir, “Yediğimiz gıdalar çok kısa sürede sindirim sisteminden emilip dolaşıma geçer bu da kardiyovasküler sistemi yani kalp sistemini, dolaşım sistemini etkileyebiliyor. Birden bire kardiyovasküler sistemin dolaşım sisteminin etkilenmesi sonucunda da nefes darlığı hatta bazen kalp krizi gibi istenmeyen durumlar meydana gelebilir.” diyerek vatandaşları uyardı.

Dikkat! Nefes darlığı ve kalp krizine yol açıyor... ile ilgili etiketler Ali Demir Necmettin Erbakan Üniversitesi Yanlış beslenme
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.