Dikkat edin! Marketler gerçek indirim yapmıyor

Türkiye’nin yüzüncü yılı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan çağrıların sonunda marketlerde indirim kampanyası başladı. Marketler sabit fiyat ve yüzde 50’ye varan indirim yaptıklarını duyurdu. Böylece hem yüksek enflasyon düşecek hem de vatandaş nefes alabilecekti. Ancak tüketici dernekleri vatandaşları uyarıyor. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, aslında hiçbir marketin olması gereken indirimi yapmadığını söyledi. 1 kuruşluk indirimi bile büyük harflerle ‘dev indirim’ diye yazabilen marketlerin yüksek kar oranlarıyla ticaret yaptığını, bu nedenle ilan edilenlerin çok çok üzerinde indirimlerin mümkün olduğunu söyledi.

Dikkat edin! Marketler gerçek indirim yapmıyor

SuperHaber’e konuşan Şahin, “Biz Tüketiciler Birliği olarak yapılan tüm indirimlere temkinli yaklaşıyoruz. Geçmişte yaşadığımız olaylar bunu gerektiriyor. Tüketiciler market raflarındaki indirim duyurularını dikkatle okumalı ve indirim miktarını görmeli. Önce zam yapıp ardından indirim yapanlar olduğu gibi 1 kuruşluk indirimi bile dev indirim diye yazanlar var” şeklinde konuştu.

Market ya da üretici firmaların düşük gramajlı ürünleri piyasaya sürerek ‘gizli zam’ yaptığını belirten Şahin, tüketicilerin bu konularda uyanık olmalarını istedi. Şahin, düşük gramaj, yetersiz indirim oranları gibi durumlarda Ticaret Bakanlığı’na ya da tüketici derneklerine ihbarda bulunulması gerektiğini belirtti.

KİMSE İNDİRİM YAPMIYOR

Aynı zamanda işçi sendikaları konfederasyonu Tüm-Iş’in de Başkanı olan Mahmut Şahin, “Kimse aslında gerçekten indirim yapmıyor. Biz tüketicilerin elinde çok önemli bir silah var. Onu kullanırsak gerçek indirimleri görebiliriz. Büyük marketler, asıl kazançlarını sattıkları ürünün parasını üreticiye 2-3 ay sonra vermeleri uygulamasından sağlıyor. Yani bedava kredi kullanıyorlar. Karlarını astronomik olarak katlıyorlar. Bu nedenle elde ettikleri kar, öyle yüzde 10’lar değil aslında yüzde 100’leri geçiyor” diye konuştu.

İŞTE O SİLAH

Mahmut Şahin, tüketicinin elindeki indirim sağlayacak silahın ise boykot olduğunu söyledi. Tüketicilerin giderek bilinçlendiğini, bu nedenle doğru kararlarla alışveriş yapmama kararı verebileceğini söyleyen Şahin, “Bizim Tüketiciler Birliği ve Tüm- İş Konfederasyonu’nda toplam 16 bine yakın üyemiz var. Türkiye genelinde şubelerimiz yaygınlaştıktan sonra boykot çalışmaları yapmak istiyoruz” dedi.

Dikkat edin! Marketler gerçek indirim yapmıyor ile ilgili etiketler ekonomi market indirim
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.