Dikkat çeken satırlar…

Yeni Şafak, ABD darbesiyle devrilen eski Pakistan Başbakanı İmran Khan’ın peşini bırakmıyor.

Pakistan eski Başbakanı İmran Khan’ın geçtiğimiz Nisan ayında ABD destekli bir yargı darbesiyle koltuğundan indirilmesi ülkeyi karıştırmıştı.

Bu ülkede yatırımları bulunan Albayrak Grubu’na ait Yeni Şafak Gazetesi’nin bu darbeye destek veren haberleri Türk medyasında da dikkat çekmişti.

İmran Khan’ın devrilip yerine Başbakanlık koltuğuna oturtulan Şahbaz Şerif, eski başbakanlardan Nawaz Şerif’in kardeşiydi. Daha önce kara para aklamak suçundan tutuklanan ve kefaletle serbest bırakılan Şahbaz Şerif şu anda Pakistan’da başbakanlık koltuğunda oturuyor.

ABD’nin tehdit mektubuyla başlayan süreçte eski Başbakan İmran Khan’ın güvensizlik oylamasıyla koltuğundan edilmesi ülkenin bir çok kentinde yüzbinlerin katıldığı gösterilerle protesto edilmişti.

Yeni Şafak Gazetesi’nde bugün yer alan bir haber de tıpkı Nisan ayında olduğu gibi dikkatlerden kaçmadı.

Gazete, devrik başbakan Khan’ın lideri olduğu Pakistan Adalet Hareket Partisi’nin aralarında BAE, İngiltere ABD ve Avustralya’nın da bulunduğu ülkelere ait fonlardan ve şirketlerden para aldığının ortaya çıktığını ve seçim komisyonunun bu partiyi kapatma kararı verebileceğini yazdı.

İmran Khan’ın ABD desteğiyle Başbakanlıktan indirilmesine övgüler düzen Yeni Şafak’ın devrik liderin peşini bırakmadığı yorumları yapılıyor.

Dikkat çeken satırlar… ile ilgili etiketler ımran khan şahbaz şerif
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.