DİAYDER davasında ilk duruşma: İBB gassalları hakim karşısına çıkıyor

PKK tarafından kurulan Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri hakim karşısına çıkıyor. 9'u tutuklu 23 sanığın yargılanmasına bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Dernek üyesi bazı sözde din adamlarının, dernek referansıyla İBB'ye gassal olarak işe alındıkları ortaya çıkmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen PKK bağlantılı DİAYDER'e yönelik soruşturmada 23 dernek üyesi hakkında dava açılmıştı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün davanın ilk duruşması yapılıyor. Duruşmada sanıkların kimlik tespitleri yapılıyor. Daha sonra sanıklara iddianamedeki suçlamaların okunması, ardından sanıkların savunmalarını yapmaları bekleniyor.

ÖCALAN'IN TALİMATIYLA KURULDU

İddianamede, 2008 yılında elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatıyla kurulan DİAYDER'in amacının, Kürt vatandaşların dini inanç ve duygularını sömürüp terör örgütüne sempati duymalarını sağlamak olduğu belirtiliyor. Sözde din adamı görünümlü örgüt üyelerince vaazlar verildiği vurgulanan iddianamede, bazı vaazlara Kandil'den gelen örgüt yöneticilerinin de katıldığı belirtildi. İddianamede derneğin, "Diyanet (Devlet) camilerine gitmeyin" çağrısıyla bildiri yayınlandığı da aktarılıyor.

MAAŞLAR PKK'YA AKTARILDI

Dernek üyesi bazı sözde din adamlarının, dernek referansıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gassal olarak girdikleri de ortaya çıkmıştı. 335 sayfalık iddianamede, İBB'ye sokulan dernek üyelerinin maaşlarının bir kısmını dernek üzerinden terör örgütüne aktardığı ifade ediliyor. Sanıkların, İBB'nin yardım amaçlı verdiği alışveriş kartlarını da terörist ailelerine dağıttığı dile getiriliyor.

DİAYDER davasında ilk duruşma: İBB gassalları hakim karşısına çıkıyor ile ilgili etiketler PKK İBB terör örgütü gassal diayder
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.