DHKP-C nedir, açılımı ne, ne zaman kuruldu?

Bir çok terör olaylarıyla gündeme gelen DHKP-C'nin ne olduğu ve açılımının ne olduğu merak ediliyor. Geçtiğimiz saatlerde Çağlayan Adliyesi'nde yaşanılan çatışma sonrasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın DHKP-C terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bir eylem olduğunu açıklarken, ölen teröristlerin kimliklerinin tespit edildiğini bildirdi. Peki, DHKP-C nedir, açılımı ne, ne zaman kuruldu? Detaylar haberimizde...

Son zamanlarda sık sık terör olaylarıyla gündeme gelen DHKP-C'nin doğası ve açılımı hakkında meraklar artıyor. Son olaylardan biri olan Çağlayan Adliyesi'ndeki çatışmanın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın DHKP-C terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğini doğruladı ve ölen teröristlerin kimliklerinin tespit edildiğini belirtti. Peki DHKP-C tam olarak nedir, açılımı neyi ifade eder ve ne zaman kurulmuştur? Tüm bu detaylar haberimizde yer alıyor.

DHKP-C nedir, açılımı ne, ne zaman kuruldu?

DHKP-C NEDİR, AÇILIMI NE?

Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C), Türkiye ve uluslararası toplumda terör örgütü olarak kabul edilen bir yapıdır.

DHKP-C NE ZAMAN KURULDU?

Kuruluşu 1978 yılına dayanan örgüt, Marksist-Leninist bir ideolojiyi benimseyerek Türkiye’deki mevcut düzeni şiddet yoluyla devirmeyi ve ABD-NATO varlığına zarar vermeyi amaçlamaktadır.

DHKP-C, özellikle suikast, intihar saldırıları, bombalı eylemler ve silahlı saldırılar gibi yöntemlerle faaliyet göstermektedir. Türkiye'nin yanı sıra Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkeler tarafından da terör örgütü olarak tanınmaktadır.

Son dönemde DHKP-C tarafından gerçekleştirilen terör saldırıları arasında, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğuna yapılan saldırı, İstanbul Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi, ABD Büyükelçiliği’ne bombalı saldırı, Çağlayan Adliyesi’ne saldırı gibi olaylar yer almaktadır.

Örgüt, Avrupa ülkelerinde çeşitli dernek, kültür merkezi ve basın-yayın organları aracılığıyla propaganda yapmakta, eleman temin etmekte ve finansal gelir sağlamaktadır. 

DHKP-C nedir, açılımı ne, ne zaman kuruldu? ile ilgili etiketler DHKP-C terör
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.