DGS geç başvuruları ne zaman 2024? DGS geç başvuru ücreti ne kadar oldu, kaç TL? DGS geç başvuruları nereden ve nasıl yapılır?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2024 geç başvuru dönemi yaklaşıyor. Başvuru tarihini kaçıran ve iki yıllık ön lisans programlarından dört yıllık lisans programlarına geçiş yapmak isteyen öğrenciler, geç başvuru tarihlerini ve sürecini merak ediyor. Peki, DGS geç başvuruları ne zaman 2024? DGS geç başvuru ücreti ne kadar oldu, kaç TL? DGS geç başvuruları nereden ve nasıl yapılır? İşte, 2024 DGS geç başvuru hakkında merak edilenler...

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için geç başvuru dönemi yaklaşıyor. İki yıllık ön lisans programlarından dört yıllık lisans programlarına geçiş yapmak isteyen ve başvuru tarihini kaçıran öğrenciler, geç başvuru tarihleri ve süreci hakkında bilgi edinmek istiyor. Peki, 2024 DGS geç başvuruları ne zaman? Geç başvuru ücreti ne kadar, kaç TL oldu? DGS geç başvuruları nereden ve nasıl yapılır? İşte, 2024 DGS geç başvuru süreci hakkında merak edilen tüm detaylar...

DGS geç başvuruları ne zaman 2024? DGS geç başvuru ücreti ne kadar oldu, kaç TL? DGS geç başvuruları nereden ve nasıl yapılır?

DGS 2O24 GEÇ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

DGS 2024 normal başvuruları 10 - 20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bu süreci kaçıran öğrenciler için geç başvuru tarihi 28 Mayıs olarak belirlendi. Başvurular, 28 Mayıs Salı günü saat 23:59’a kadar ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılabilecek.

DGS 2024 GEÇ BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

Geç başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli noktalar şunlardır:

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, normal ücrete göre %50 artırımlı olarak ödenecektir. Bu ödeme, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan “Ödemeler” alanından kredi kartı veya banka kartı ile gerçekleştirilebilir. Banka şubelerinden ödeme yapılmamalıdır.

Geç başvuru gününde başvurusunu tamamlayan adayların, sınav ücretini aynı gün içinde yatırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde başvuru bilgileri silinecektir.

Başvuruyu tamamlayan adaylar, başvurularının onaylandığını https://ais.osym.gov.tr adresinden kontrol etmeli ve başvuru bilgilerini yazıcıdan çıkararak saklamalıdır.

DGS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ 2024

2024 DGS için belirlenen normal başvuru ücreti 590,00 TL'dir. Geç başvuru gününde bu ücret %50 zamlı olarak ödenecektir.

DGS SINAVI NE ZAMAN 2024?

ÖSYM'nin 2024 takvimine göre, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 30 Haziran Pazar günü yapılacaktır.

DGS geç başvuruları ne zaman 2024? DGS geç başvuru ücreti ne kadar oldu, kaç TL? DGS geç başvuruları nereden ve nasıl yapılır? ile ilgili etiketler DGS
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.