DGS başvuruları ne zaman başlıyor? 2017 DGS sınavı ne zaman yapılacak?

Binlerce önlisas öğrencisinin merakla beklediği DGS başvuruları ne zaman başlıyor? 2017 DGS sınavı ne zaman yapılacak? soruları yanıt buldu. DGS başvuru tarihleri ve 2017 DGS tarihi netlik kazandı. DGS başvuruları ne zaman başlıyor? 2017 DGS sınavı ne zaman yapılacak? sorularına yanıt bu gün ÖSYM tarafından verildi. İşte DGS başvuru tarihleri ve 2017 DGS sınav tarih...

Önlisans eğitimini bitirip Lisans eğitimine devam etmek isteyen binlerce aday DGS başvuru tarihlerini merak ediyor. ÖSYM, merakla beklenen DGS başvuru tarihini ve 2017 DGS sınav tarihini açıkladı. Böylece DGS başvuruları ne zaman başlıyor? 2017 DGS sınavı ne zaman yapılacak? soruları da yanıtını bulmuş oldu. DGS başvuru tarihi ve 2017 DGS sınav tarihi ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

DGS 2017 BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları bu sene 24 Mayıs 1 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvurular 1 hafta sürecek olup sınav başvuru ücretini yatırmayan adayların başvuruları ÖSYM'nin her sınavında olduğu gibi bu sınavında da kabul edilmeyecek. Dikey Geçiş Sınavına başvuru yapmak isteyen adaylar ÖSYM resmi sitesi üzerinden başvuruların başşayacağı tarih olan 24 Mayıs 1 Haziran tarihleri arasında aday şifreleri ve Tc kimlik numaraları ile giriş yaparak sınava başvurabilecek.

5911977e61361f1ad054fc2e

DİKEY GEÇİŞ SINAVI NE ZAMAN?

DGS 2017 sınavı bu sene 23 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınav, ön lisanstan lisansa geçmek isteyen öğrenciler için hazırlanan uygulamadır. Meslek yüksek okulları, 2 yıllık üniversite mezunları (son sınıf), açık öğretim ön lisans bölümünden mezun olan veya son sınıfta okuyan öğrenciler mezuniyet şartları öğrenci tarafından yerine getirildiği taktirde sınava girebilme hakkına sahip olacaktır.

SINAV BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sınav takvimi içerisinde başvurular 23 Mayıs 2017 tarihinde başlıyor, 1 Haziran 2017 tarihinde sona eriyor. En geç başvuru tarihi ise 14 Haziran 2017. Kurum başvuru ücreti olarak “80 Türk lirası” alacak.

MEmSLrO1yUOAU9cuhv_gkA

SINAV NE ZAMAN OLACAK?

Sınav 23 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleşecektir.

15 DAKİKA KURALI SINAVDA UYGULANACAK MI?

Kurum, kendisinin yaptığı tüm sınavlarda “15 dakika kuralı”nın uygulanacağını önceden açıklamıştı.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sonuçlar 29 Temmuz 2017 Salı günü açıklanacaktır. Kurum sonuçları saat “17:00”de açıklanması bekleniyor.

Önemli not: Geçen sene yapılan sınavların ardından sonuçlar uzun bir süre açıklanmamıştı. YÖK kurulu üyesi Abdullah Çavuşoğlu, Twitter adresinde silgi tozlarından ötürü sonuçların açıklanmadığını açıklamıştı.

SINAVIN GEÇERLİ OLAMASI İÇİN SINAVA GİRENLER NEYE DİKKAT ETMELİDİR?

Kurum tarafından belirlenen kurallarda açıkça şu şekide belirtilmiştir: Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilmesi için adayın; sınava, atandığı salonda girmesi, sınav başlamadan önce sınava giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması, cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması, soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması, sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi, salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir.

DGS_1

Belgeleri eksik veya geçersiz olduğu hâlde salon görevlileri tarafından yanlışlıkla sınava alınan veya sınav kurallarına uymadıkları hâlde sınav düzenini bozmamak için salondan çıkarılmayarak sınava devam ettirilen adayların sınavları, sınav tutanakları ve kamera kayıtları incelenerek ÖSYM Yönetim Kurulu kararıyla geçersiz sayılır. Sınav tutanaklarında herhangi bir kayıt veya tespit olmaması, kamera kayıtlarının incelenmesi neticesi tespit edilen kural dışı davranışlar sebebiyle adayın sınavının geçersiz sayılmasına engel teşkil etmez. Sınav görevlisinin kusur veya ihmali söz konusu olduğunda ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından kamera kayıtları esas alınır. Sınav kurallarına uymayan adaylara 6114 sayılı Kanun’a göre işlem yapılır.

DGS başvuruları ne zaman başlıyor? 2017 DGS sınavı ne zaman yapılacak? ile ilgili etiketler dgs başvuruları dgs başvuru tarihleri dgs başvuruları ne zaman dgs sınavı ne zaman dgs sınav tarihi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.