Dezenformasyonla Mücadele Merkezi o iddiaları yalanladı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Filistin'deki soykırıma ortak olmak istemediğini belirterek kendini ateşe veren ABD askeri Aaron Bushnell'in, 'Bütün Yahudiler öldüğünde Filistin özgür olacak' paylaşımı yaptığı iddiasının ve bazı sosyal medya hesaplarından, seçim sonrası ekonomide olumsuzluk yaşanacağı yönünde yapılan paylaşımlardaki iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamalar şöyle:

"Bazı sosyal medya hesaplarından, “seçim sonrası ekonomide yaşanacaklar” iddiasıyla paylaşılan iddialar doğru değildir.

Hazine ve Maliye Bakanlığının ve ilgili kurumların iddia edilen konulara ilişkin herhangi bir çalışması bulunmamaktadır.

Ekonomideki tüm tarafların karar alma sürecini etkilemeyi amaçlayan ve seçim sürecinde piyasaları manipüle edebilecek spekülatif açıklamalara itibar etmeyiniz."

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi o iddiaları yalanladı

"İsrail propaganda hesaplarından paylaşılan, "Filistin’i özgürleştirmek için kendini ateşe veren Aaron Bushnell, 'Bütün Yahudiler öldüğünde Filistin özgür olacak' paylaşımı yaptı" iddiası doğru değildir.

ABD Hava Kuvvetleri'nde görevli olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde, "Artık soykırım suçuna iştirak etmeyeceğim" diyerek 25 Şubat tarihinde kendisini ateşe vermiştir.

Olayın üzerine Filistin halkına yönelik soykırımı meşrulaştırmaya çalışan bazı propaganda hesapları, Bushnell'in Reddit platformu üzerinden, "Bütün Yahudiler öldüğünde Filistin özgür olacak" şeklinde sahte bir paylaşımı dolaşıma sokmuştur.

Yapılan incelemeler sonucunda Reddit platformunda Bushnell'ın böyle bir paylaşımı bulunmadığı tespit edilmiştir.

İsrail propagandasına itibar etmeyiniz."

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi o iddiaları yalanladı - Resim : 2

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi o iddiaları yalanladı ile ilgili etiketler İletişim Başkanlığı Aaron Bushnell
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.