Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıkladı: "Aynı çete iki kere çökertildi" iddiaları asılsız

Kafes-27 operasyonu sonrasında "Şahinler" olarak bilinen organize suç örgütünün çökertilmesine dair yapılan "Aynı çete iki kere çökertilmiş" haberlerine, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden gelen bir yalanlama var. Eylül ayında çökertilmiş olan suç örgütü ile son operasyonda etkisiz hale getirilen suç örgütünün farklı liderlere sahip olduğunu belirten Merkez, yaptığı açıklamada, "Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." ifadesini kullandı.

"Şahinler" olarak bilinen organize suç örgütünü yönelik operasyonun ardından yapılan "Aynı çete iki kere çökertilmiş" haberlerini Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanladı.

ŞAHİNLER SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kafes-27" operasyonu kapsamında "Şahinler" olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini ve operasyonda aralarında örgüt elebaşı İlkay Yılmaz'ın da yer aldığı 15 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

AYNI ÇETE İKİ KERE Mİ ÇÖKERTİLDİ

Operasyonun ardından, "Aynı çete iki kere çökertilmiş" şeklinde haberler yapıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yaptığı açıklamada, iddiaların doğru olmadığını belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Aynı çete iki kere çökertilmiş" başlıklı haberler dezenformasyon içermektedir."

ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ

"Bahse konu operasyonlarda çökertilen organize suç örgütleri, iki farklı suç örgütüdür. Elebeşı M.Ş. olan Şahinler suç örgütü, 29 Eylül 2023 tarihinden İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı yapılan operasyonla çökertilmiştir.2 Ocak 2024 tarihinde, Antalya merkezli 3 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonla çökertilen çete ise elebaşı İ.Y. olan ve kendilerini "Şahinler" olarak adlandıran suç örgütüdür. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıkladı: "Aynı çete iki kere çökertildi" iddiaları asılsız ile ilgili etiketler Dezenformasyon Yasası çete
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.