Dezenformasyon yasasında suç nasıl belirlenecek: AK Partili Ünal ayrıntılar açıkladı

AK Parti Genel Başkanvekili Mahir Ünal, dezenformasyonla mücadele için hazırlanan yasa teklifi konusunda bilgiler verdi. Yasa teklifi ile internet haberciliği yapan editör ve gazetecilerin basın kartı alabilmesinin önünün açılacağını belirterek, bir paylaşımının dezenformasyon olduğuna nasıl karar verileceği hakkında bilgiler verdi.

Dezenformasyonla mücadele yasa teklifi konusunda değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Bir şeyin dezenformasyon olduğuna kim karar verecek?" sorusuna yanıt verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın TRT Haber'deki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İnternet haber siteleri uzunca bir süredir, süreli yayınların haklarına sahip olmak istiyorlardı. İnternet haber gazeteciliğini de basın kapsamına da alarak, yazılı medyada çalışan basın mensuplarıyla eşit hale getirdik ve basın kartı alabilmelerine olanak sağladık.

Sosyal ağ sağlayıcılara çocuklara özgü ayrıştırılmış hizmet sunma yükümlülüğü getirdik. Bu sayede çocukların gelişimini etkilemeyecek tedbirleri aldık. Dijital hizmetler yasasında var olan raporlama yükümlülüğünün kapsamını genişlettik.

CEZA DURUMU

Dezenformasyonu suç kapsamına almamız gerekiyor. Bütün dünyada düzenlemeler yapılıyor. 2 kritik soru vardı. Dezenformasyon suçunu kişilere karşı suçlar kapsamında ele almadık. 'Kamu Barışına Karşı Suçlar' başlığı altında ele aldık.

Bunu 3 kademeye bağladık: Özel amacı halk arasında endişe, panik yaratma. Ülkenin iç ve dış güvenliği veya kamu düzeniyle ilgili gerçeğe aykırı bir bilgi. Kamu barışını bozmaya elverişli bir şekilde alenen yayma.

Diyelim ki hakim bunu suç olarak gördü karar verdi. Bitiyor mu bitmiyor. İfade özgürlüğüne temas olduğu için temyiz yolunu açık tuttuk. Bütün bunları ifade özgürlüğünü güvence altına almak için yaptık.

Dezenformasyon yasasında suç nasıl belirlenecek: AK Partili Ünal ayrıntılar açıkladı ile ilgili etiketler yasa Mahir Ünal Dezenformasyon teklif
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.