Devasa bir asteroid saatte 40 bin km hızla gezegenimize yaklaşıyor!

NASA, saate 40 bin km hızla gezegenimize yaklaşan bir asteroid saptadığını açıkladı. Dünyaya çarpması beklenmeyan gök cismi, 'Potansiyel tehlikeli' statüsü verilerek izlemeye alındı. Özgürlük Anıtı büyüklüğündeki devasa asteroidin haftaya Çarşamba günü Dünya'yı pas geçmesi bekleniyor.

Amerikan Uzay ve Havacılık Ajansı(NASA), Özgürlük Anıtı büyüklüğündeki bir asteroidin gezegenimize doğru yaklaşmaya başladığını belirtti.

DÜNYAYA ÇARPMASI BEKLENMİYOR

NASA'nın asteoride yönelik hazırlıklarını tamamlanırken, haftaya Çarşamba günü Dünya'nın yakınından geçmesi beklenen dev asteroidin Dünya'ya çarpması beklenmiyor.

NASA, geçtiğimiz haftalarda Güneş yörüngesinden ve  kör noktadan gelen bir asteroidin fark edilemediğini ve Dünya'nın yakınından geçtiğini açıklamıştı. 

GÖKTAŞLARINI SAPTAMAK NEDEN ZOR?

Asteroidlerin renkleri ve ışığı yansıtma oranları bir kömürinki ile aynı. Uzayın da karanlık ve siyah olduğu düşünüldüğünde, optik olarak saptamak neredeyse imkansız hale geliyor. Bunun yanısıra Dünya'yı asteroidlerden koruyan ajans olan NOA, radarlar ve radyo teleskoplarla bu gökcisimlerini saptayabiliyor, fakat bu yöntem sadece yakın mesafelerde işe yarıyor.

Üstelik Güneş tarafından geliyor olan asteroidler, mantıken sadece gündüzleri görülebileceği için, üstelik Güneş'in ışığı gözleri aldığı için saptanması akılalmaz derece zor. 

SAATTE 40 BİN KM HIZ İLE YAKLAŞIYOR

Asteroidi fark edememe konusunda hatasını kabul eden NASA, bu kez erken davrandı. Özgürlük Anıtı büyüklüğünde olduğu belirtilen dev asteroidin haftaya Çarşamba Dünya'nın yakından geçeceğini belirtilen NASA yetkilileri, bu kez önlemlerin tamamlandığını ve asteroidin saatte 40 bin km hızla gezegenimize doğru yaklaştığını ifade etti.

Dev asteroid NASA tarafından "Potansiyeli Tehlikeli" kategorisine alındı. Böylece Dünya'nın aralarında dönüp durduğu binlerce tehlikeli taş parçasının arasına bi yenisi daha katıdı.

NE KADAR YAKINDAN GEÇECEĞİ HENÜZ AÇIKLANMADI

NASA'dan bilim insanlarınca yakından izlenmesi beklenen asteroidin Dünya'ya çarpması beklenmiyor. Asteroidin Dünya'nın ne kadar yanından geçeceği de henüz netleşmedi. Ancak bu mesafe NASA tarafından "dikkate değer" olarak adlandırılıyor.

Devasa bir asteroid saatte 40 bin km hızla gezegenimize yaklaşıyor! ile ilgili etiketler NASA asteroid göktaşı meteor tehlikeli
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.