Dev kaya depremin şiddetiyle yarıldı!

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde depremin şiddetiyle yarılarak yuvarlanan dev kayanın düştüğü evin mucize kurtuluşunu SuperHaber izleyicileri için görüntüledi.

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bulunan eski Kahta köyüne giderek depremin kentteki yarattığı yıkımı görüntüledi.

DEPREMİN ŞİDDETİYLE DEV KAYA YARILDI

Köyde yuvarlanan dev kayalar depremin yıkıcı şiddetini bir kez daha ortaya koydu. Dev kaya büyük facianın etkisiyle ortadan ikiye bölündü. Kayaların içinden geçen Yüksel’in görüntülerinde bir insanın geçebileceği kadar boşluk açıldığı tespit edildi.

DEV KAYA SAĞLAM YAPILAN EVİ YIKMADI

Bölgede bulunan dev büyüklüğünde olan diğer kaya, şiddetli depremin etkisiyle yuvarlanarak az daha bir evin yıkımına yol açıyordu. Dev kaya parçası depremin şiddetiyle evin üstüne düştü ancak sağlam yapılan evde çökme meydana gelmedi.

‘’İBRETLİK MUCİZE’’

Depremin hem korkunç yüzünü, hem de mucizesinin karesi olan eve vatandaşların yoğun ilgisi var. Çevre köylerden dev kayanın yıkmadığı evi görmek için gelen bir vatandaş ‘’İbretlik mucize. Böyle bir şey yok.’’ dedi.

‘’BÖYLE BİR DEPREM OLAMAZ’’

Dev kayayı inceleyen Adıyaman Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kuştepe, ‘’Böyle bir deprem olamaz. Mermer olan dağ parçası parçalara ayrılmış. Ayrılan ve ayakta duran parça tehlikeli duruyor.'' dedi.

Yüksel, kayayı incelemek için evin bulunduğu yüksek alana tırmandı. Evin köşesinden adeta dokunan dev kaya, taştan yapılan sağlam evi yıkmayı başaramadı.

Tehlikeli yamaçlarda tırmanan muhabirimiz, dev kayanın yanına ulaşmaya çalışırken zor anlar yaşadı. İkiye yarılan dev kayanın düştüğü evin üstüne çıkmayı başaran Yüksel, evin etrafında incelemelerde bulundu.

''KAYA GÜNDEN GÜNE BİRAZ DAHA KAYIYOR''

SuperHaber mikrofonuna konuşan bölgedeki köylülerden Fethi Güngör, ‘’Kaya sabitti, yüzyıllardır orada. Depremden birkaç gün sonra ortadan çatladı. Depremden önce sabit küçük bir çatlağı deprem sonrasında yavaş yavaş çatlayıp bu hale geldi. Kayadan etkilenecek 15 hane var, tahliye edildiler. Bugün düşmese bile yarın düşecek. Günden güne biraz daha öne kayıyor. Kendi evime korkudan dolayı giremiyorum. İçinde eşyalarım ve hayvanlarım var. Girip alsak bile bu kış günü nereye gideceğiz?’’ sözlerini kullandı.

İşte Adıyaman’da son durum…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Dev kaya depremin şiddetiyle yarıldı! ile ilgili etiketler deprem Adıyaman Kahta

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.