Dev gök taşı Dünya'ya yaklaşıyor

NASA'dan yapılan açıklamaya göre, Eyfel Kulesi büyüklüğünde bür gök taşı dünyaya doğru yaklaşıyor. Bilim insanları dev göktaşının Dünya'nın yanından saatte 64 bin kilometre hızla geçmesini bekliyor.

NASA, bilim dünyasının merakla takip ettiği asteroit hakkındaki gelişmeleri duyurdu. NASA tarafından "Potansiyel olarak" sınıflandırılan asteroidin Dünya'nın çok yakınından geçeceği öğrenildi.

Bilim dünyasından aktarılan bilgilere göre 20 kat daha hızlı hareket eden asteroidin Fransa'nın başkenti Paris'in simgesi Eyfel Kulesi'nden büyük olabileceği tahmin ediliyor.

NASA asteroidlerin sınıflandırmasını büyüklüğüne ve dünyaya olan uzaklığına göre yapıyor.

Dev gök taşı Dünya'ya yaklaşıyor

2021 KT1 adı verilen asteroid 1 Haziran’da gezegenimizin yakınından geçecek. ‘Yakın‘ göreceli bir kavram. Söz konusu uzay olunca ‘yakın‘ olarak bahsedilen mesafe 7 milyon 240 kilometre oluyor. Bu kabaca dünya ve ay arasındaki uzaklığın 19 katı oluyor.

ASTEROİT NEDİR?

Asteroit, yörüngeleri çoğunlukla Mars ile Jüpiter gezegenleri arasında kalan gökcisimleridir. Haziran 2014 itibarıyla Küçük Gezegen Merkezi tarafından iç ve dış Güneş Sistemi'nde 1 milyonun üzerinde cisim tanımlanmıştır. Uydusu olan asteroitler de mevcuttur.

Dev gök taşı Dünya'ya yaklaşıyor ile ilgili etiketler NASA gök taşı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.