Dev final öncesi şok sözler: Onun elini sıkmam!

THY Euroleague finali bu akşam. Nefesler tutuldu... Kalpler Fenerbahçe'yle... Sarı lacivertlilerin rakibi Olympiakos'un starı, herşeyi olan Spanoulis ile Obradovic arasındaki soğuk savaşın sonucu ne olacak? Bu da merak konusu. Peki ikili arasındaki sorun ne, niye konuşmuyorlar, birbirlerini görünce neden oradan kaçıyorlar... Gelin, ikili arasında yaşananlara ve o küslüğün sebebine hep birlikte bakalım...

Olympiakos’un yıldızı Vassilis Spanoulis, koç Zeljko Obradovic’in şu anda konuşmadığı iki oyuncudan biri... Bir diğeri ise Jaka Lakovic... Dilerseniz, THY Euroleague 2017 finalinde bir kez daha yüz yüze gelecek olan ama günlük hayatlarında ne olursa olsun birbirleriyle tek kelime etmeyen Obradovic ve Spanoulis’in hikayesine birlikte göz atalım...

Hürriyet'in haberine göre, Her şey 2010 yılında başladı. Spanoulis, Obradovic’in çalıştırdığı Panathinaikos’u, ezeli rakipleri Olympiakos için terk etti... Spanoulis o tarihten sonraki her röportajında, “Panathinaikos’u terk ettim, çünkü yeni bir hanedanlık yaratmak ve ona liderlik etmek istedim. Panathinaikos’ta tam anlamıyla lider olamıyordum çünkü Diamantidis ve Jasikevicius’un ‘altında’ kalıyordum” dedi.

dsfaskdjfhkasjdfasdf

2010’da, Spanoulis’in Panathinaikos ile olan kontratı sona ermişti. Pana, yıldızına önemli bir maaş artışı önerse
Olympiakos o dönem, Spanoulis’e Panathiniakos’un önerdiğinden biraz daha fazla para 3 yıllık kontrat teklif etmişti. 2012’nin başlarına kadar, Obradovic bu konu hakkında tek kelime etmedi. Ancak herkes, ikili arasındaki kötü ilişkiden, konuşmadıklarından haberdardı ve Panathinaikos-Olympiakos maçlarında asla yüz yüze gelmemişlerdi.

2012’nin Mart ayında, Obradovic ve o dönemki asistanı Itoudis, Yunanistan’ın www.contra.gr internet sitesine büyük bir röportaj verdiler. Gazeteci, Obradovic ve ‘Kill Bill’ lakaplı Spanoulis’in arasındaki ilişkiye dair bir soru sordu. Obra hayalkırıklığına uğradını ve yorum yapmak istemediğini söyledi. Itoudis söz aldı ve 2010’da başlayan hikayeyi anlatmaya başladı:

- 2010 yazında, Spanoulis ile telefonda görüştüm. Obradovic’in onu takımda görmeye devam etmeyi ve liderlik etmesini ne kadar çok istediğini söyledim. Telefon görüşmemiz bitmeden önce bana, karar vermeden ben ve Obradovic ile konuşacağına dair söz verdi. Ama bu asla gerçekleşmedi.

askjfhjkasfsadf

Bu telefon görüşmesi, Panathiniakos ile Spanoulis arasında yaşanan son iletişimdi. Spanoulis daha sonra Obradovic veya Itoudis’i asla aramadı ve Olympiakos’a gitti. Hatta Itoudis bu durumu özetlemek için yine bir röportajda sinirli bir şekilde, “Spanoulis bir tavşan gibi ortadan kayboldu” dedi.

Birkaç gün önce Yunan gazeteci Vasilis Skountis, Spanoulis’e, “Obradovic’in elini bir daha sıkar mısın?” diye sordu. Spanoulis ise, “Ne diyeceğimi bilemiyorum, sanırım hayır” karşılığını verdi.

Spanoulis’in Panathinaikos’tan Olympiakos’a gittiği dönemde bu transferi dünyaca ünlü Sırp menajer Misko Raznatovic gerçekleştirdi. O günden beri Obradovic, menajer Raznatovic ile asla görüşmedi.

dfkfjasdfsadf

Bu konuyla ilgili geçtiğimiz dönemde bir röportaj veren menajer Raznatovic yaşananları, “Bana bedeller ödetse de müşterilerime her zaman sadık oldum. 2010’da Spanoulis, Panathinaikos’tan Olympiakos’a gitme kararını aldığında da bu böyleydi. Obradovic çok yakın arkadaşımdı. Spanoulis, lider olacağı bir takım istiyordu ve ben de onu destekledim. Olympiakos’a götürmem durumunda Obradovic’in benimle arasının bozulacağını biliyordum. Senelerdir hiçbir kontağımız kalmadı. Duruma çok sinirlendi ve bir daha görüşmedik” diye anlatıyor.

Geçmişte Obradovic, Spanoulis ve Lakovic’le ilgili verdiği bir röportajda şunları söylemişti:

“Onlar bir teklif geldiğinde benimle konuşacaklarına söz verdiler ama sözlerinde durmadılar. Kendi kararlarını verdiler ve beni sözlerine rağmen asla haberdar etmediler. Onların çalıştırdığım takımdan gitmesiyle alakalı bir problem yok. Bunu çok oyuncum yaptı ve ben gitmelerine izin verip onları destekledim. Ama onlar sözlerinde durmadılar. Benim için bu her şeyin sonudur. Çok başarılı, yetenekli ve iyi antrenman yapan oyuncular... Onlara hayatta başarılar diliyorum.

Dev final öncesi şok sözler: Onun elini sıkmam! ile ilgili etiketler Obradovic Final Four EuroLeague spanoulis tartışma final
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.