Derik'te Şehit Kaymakam Safitürk unutulmadı

Mardin'in Derik ilçesinde 2016 yılında makamına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle hayatını kaybeden şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için anma programı düzenlendi. Düzenlenen programda öğretmenlerin oluşturduğu koro Safitürk’ün sevdiği türküleri seslendirdi.

Derik Kaymakamlığına 2015 yılında atanan, İçişleri Bakanlığınca Derik Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirilen, makamına yerleştirilen el yapımı patlayıcının 10 Kasım 2016'da infilak ettirilmesiyle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede, bir gün sonra şehit düşen Safitürk için Prof. Dr. Aydın Ayaydın Derik Öğretmenevinde anma programı düzenlendi.

Derik'te Şehit Kaymakam Safitürk unutulmadı

"40 YIL DEĞİL, 400 YIL GEÇSE DE UNUTULMAYACAK"

Düzenlenen programda öğretmenlerin oluşturduğu koro Safitürk’ün sevdiği türküleri seslendirdi. Öğrenciler Safitürk için yazdığı şiirleri okudu. Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hicabi Aytemür ile Tarım ve Orman İlçe Müdürü Abdullah Osmanoğlu, Derik Belediyesi binası önünde şehit anısına 4 bin zeytin fidanı dağıttı. Kaymakam Aytemür, burada yaptığı konuşmada, şehidin ailesine ve Türkiye’ye başsağlığı dileyerek, 40 yıl değil, 400 yıl geçse de Safitürk'ü unutmayacaklarını söyledi.

Derik'te Şehit Kaymakam Safitürk unutulmadı - Resim : 2

Kaymakam Aytemür, "O hem burada hem bütün ülkede büyük değerimiz. O bizim hafızamız. Onu unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehit Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk ağabeyimizi 40 yıl, 400 yıl geçse de hatırlayacağız. Çocuklarımıza onun ismini vermeye devam edeceğiz. Onun temel hayali Derik'in şehirleşmesi, alt ve üstyapı anlamında Derik'in taşra olmaktan kurtulup şehir hayatına her anlamda sahip olmasıydı. Derik'teki çocuklarımızın vatana ve millete sadık evlatlar olması için eğitime büyük önem veriyordu." dedi.

Daha sonra Hacı Tahir Tacar ve Kardeşleri Cami'sinde şehit Kaymakam Safitürk için mevlit okutuldu.

Derik'te Şehit Kaymakam Safitürk unutulmadı ile ilgili etiketler Mardin Derik bombalı saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.