Depresyondan kurtulmak için hangi dualar okunur? Depresyondan nasıl çıkılır? En faziletli dualar!

Yoğun iş hayatı, sinir, stres, gerginlik ve üzüntü gibi birçok nedenle depresyon birçok kişinin kapısını çalabiliyor. Depresyondan kurtulmak, gerginliğini azaltmak isteyenler ise depresyondan kurtulmak için çözüm yolları arıyor, bu çözüm yollarından biri ise dua etmekten geçiyor. Peki, Depresyondan kurtulmak için hangi dualar okunur? Depresyondan nasıl çıkılır? En faziletli dualar! Detaylar haberimizde...

Günlük hayattaki tempo, insanlarla olan ilişkiler, üzüntü, kendine zaman ayıramama,sınav stresi, iş stresi ve buna benzer durumlardan dolayı ortaya çıkan olumsuzlardan biride depresyon oluyor. Kişinin kendini bunalımda ve yalnız hissetmesi çoğu sorunuda beraberinde getiriyor. Vatandaşlar, depresyonu hayatlarından çıkartmak için en faziletli duaları araştırıp maneviyatını güçledirmeye çalışıyor. Peki, Depresyondan kurtulmak için hangi dualar okunur? Depresyondan nasıl çıkılır? En faziletli dualar! Detaylar haberimizde...

Depresyondan kurtulmak için hangi dualar okunur? Depresyondan nasıl çıkılır? En faziletli dualar!

DEPRESYONDAN KURTULMAK İÇİN HANGİ DUALAR OKUNUR?

Depresyon kişinin hayattan zevk alamama, her zaman yaptığı aktiviteleri yapmak istememe, yalnız kalmayı seçme, kendini değersiz hissetme, sürekli düşünme ve mutsuz olma halidir.
Kişi, önce sessiz bir yerde kıbleye yönelip gözlerini kapatarak 7 defa Fatiha Suresini okur, sonra ardından da 9 defa İhlas Suresi okur; bu esnada da Allah’ın merhametine sığınıp kendisini depresyon illetinden kurtarması için canı gönülden niyaz eder. Sonra da 77 defa Ya Fettah esmasını okuyup bu esmanın mucizesine bel bağlar. Allah’ın izniyle, bu uygulamayı 7 gün uygun vakitlerde devam ettiren kişi, amacına ulaşıp depresif durumunu geride bırakacaktır. Fakat dua eden kişinin aşağıdaki ayrıntıları da mutlaka dikkate alması gerekir.

İNŞİRAH SURESİ!

"Bismillahirrahmanirrahim"

"Rahman ve Rahim Olan Allah (c.c.)'ın adıyla; "Elemneşrahleke sadrek. Ve vedağna anke vizrek. Ellezi engada zahrek. Ve refağna leke zikrek. Feinne meal usri yüsra. İnne meal üsri yüsra. Feiza ferağte fensab. Ve ila rabbike fergab" Manası; Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi? Ve yükünü senden alıp-atmadık mı? Ki o, senin belini büken yükü. Senin zikrini, şanını yüceltmedik mi? Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır. Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır. Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın dua ve ibadetle, yorulmaya, devam et. Ve yalnızca Rabbine rağbet et. "Rabbi'ş-rahli sadri ve yessir li emri vahlül uktden min lisani yefkahu kavli" Manası; Rabbim bağrımdaki sıkıntıma huzur, mutluluk ver. Zor olan işlerimde yardım et. Dilimin düğümlerini çöz ki, sözlerimi duyup, anlasınlar. Allah'ım sen hiç bir duamızı geri çevirme Amin.

DEPRESYONDAN NASIL ÇIKILIR?

Depresyon tipik olarak uyku sorunlarına yol açar. Çok az ya da çok uyuyorsanız bu ruh hâlinizi kötü etkileyebilir. Ancak sağlıklı ve düzenli bir uyku sayesinde bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Günlük en az 6 en fazla 8 saat olacak şekilde uyku programı yapın. B vitamini ve B-12 eksikliği depresyonu tetikleyebilmektedir. Daha fazla B vitamini tüketmeye özen göstermelisiniz. Yeşillik, meyve, tavuk, brokoli gibi sağlıklı besinler tüketmek hem sağlığınızı hem ruh hâlinizi olumlu yönde etkilemektedir. Depresyon dönemlerinde sevmediğiniz işleri yapmak sizi daha kötü bir ruh hâline sokabilir. Bu yüzden hayatınızda sevdiğiniz işlere öncelik verin. Bu herhangi bir spor, hobi, etkinlik olabilir. Arkadaşlarınızla vakit geçirin ve mümkün olduğu kadar yalnız kalmamaya özen gösterin. Eğer tek başınıza depresyonu atlatamıyorsanız profesyonel bir danışmanlık almaktan kesinlikle çekinmeyin.

 

 

Depresyondan kurtulmak için hangi dualar okunur? Depresyondan nasıl çıkılır? En faziletli dualar! ile ilgili etiketler 2019 Hastane depresyon hasta
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.