Depremzedelere "Geberin" yazan 14 yaşındaki çocuğa ibretlik ceza

Kahramanmaraş merkezli dev depremlerin ardından sosyal medya hesabından depremzedeler için "Geberin" yazan 14 yaşındaki Yiğit M. hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. O vicdansız paylaşım için verilen ceza ise ibretlik denilecek cinsten.

11 ilimizde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, 14 yaşındaki bir gencin sosyal medya hesabınan yaptığı paylaşım büyük tepki çekmişti.

DEPREMZEDELERE "GEBERİN" YAZMIŞTI

Sosyal medya hesabından depremzedeler için "Geberin" ifadesini kullanan 14 yaşındaki Yiğit M. hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Depremzedelere yönelttiği vicdansızca paylaşımı sonrası şüpheli genç hakkında 'Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldı. Polis ekiplerince gözaltına alınan Yiğit M., İstanbul Anadolu Adliyesi'ne getirilerek savcılıkta ifade verdi.

Depremzedelere "Geberin" yazan 14 yaşındaki çocuğa ibretlik ceza

İBRETLİK CEZA: 3 KİTAP, 10 SAYFALIK KOMPOZİSYON

Paylaşımı kendisinin yaptığını ve pişman olduğunu belirten Yiğit M. ile ilgili savcılığın hazırladığı sevk yazısı soruşturmaya damga vurdu.

Savcılık, şüpheli gencin 18 yaşından küçük olmasını ve pişmanlığını gözeterek yurt dışına çıkış yasağı ve imza atma şeklindeki adli kontrollerin yanı sıra Yiğit M.'nin 'deprem' konulu en az 3 kitap okuyarak kendi el yazısıyla yazdığı özetleri dosyaya sunmasını, ayrıca depremde yaralanan ya da hayatını kaybedenlerin yakınlarının yaşadığı zorlukların neler olabileceğine ilişkin kendi düşüncelerini içerir 10 sayfadan oluşan bir kompozisyon yazmasını talep etti.

Şüpheli Yiğit M., savcılığın bu duyarlı talepleri doğrultusunda İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Konuyla ilgili kalplere dokunan bir karar da Hakimlikten geldi.

Hakimlik, şüpheli gencin üzerine atılı suçu işlediğine dair somut delillerin olduğunun altını çizerek Savcılığın taleplerini haklı buldu.

Şüpheli Yiğit M., yurt dışına çıkmama, haftanın 2 günü imza atma, 'deprem' konulu en az 3 kitabın özetini çıkarma ve depremzedelerin yaşadığı zorlukların neler olabileceğine ilişkin kendi düşüncelerini içerir 10 sayfadan oluşan bir kompozisyon yazma şartlarıyla serbest bırakıldı.

Depremzedelere "Geberin" yazan 14 yaşındaki çocuğa ibretlik ceza ile ilgili etiketler deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.