Depremzedeler özel iletişim vergisi ve telsiz kullanım ücretinden muaf tutulacak

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre olağanüstü hal ilan edilen bölgelerde ikamet eden vatandaşlar, özel iletişim vergisi ve telsiz kullanım ücretinden muaf tutulacak.

Resmi Gazete'de 6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler için önemli bir karar yayınlandı. 140 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında, depremden etkilenen vatandaşların mobil hat kullanımlarına yönelik bazı ayrıcalıklar sağlanması kararlaştırıldı.

OHAL Kapsamında Elektronik Haberleşme Alanı ile Su Yapıları Denetim Hizmetlerine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre, OHAL ilan edilen bölgelerde ikamet eden vatandaşlar, yeni bir mobil hat satın aldıklarında "ilk tesis özel iletişim vergisi" ödemek zorunda kalmayacaklar. Bu vergi tutarı 2023 yılı için 260 TL olarak belirlenmiş durumda.

TELSİZ KULLANIM ÜCRETİ DE ALINMAYACAK

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre, depremin meydana geldiği saatte 24 saat öncesine kadar OHAL ilan edilen bölgelerdeki mevcut mobil aboneler, üç aylık telsiz kullanım ücreti ödemek zorunda kalmayacaklar. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) tarafından belirlenen telsiz kullanım ücreti tutarı, 2023 yılı için 113,14 TL olarak belirlenmişti.

Depremzedeler özel iletişim vergisi ve telsiz kullanım ücretinden muaf tutulacak ile ilgili etiketler deprem telsiz vergi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.