Depremzedeler için toplanan çadırları çalan belediye çalışanlarına soruşturma

Merkezi Kahramanmaraş olan yıkıcı depremlerin ardından Edirne Keşan’da toplanan yardım çadırlarını çaldığı tespit edilen Keşan Belediyesi çalışanı 4 kişi işten çıkarılarak haklarında soruşturma başlatıldı.

Edirne'nin Keşan ilçesinde toplanan deprem yardımlarını çaldıkları tespit edilen 4 belediye çalışanı işten çıkarılarak, haklarında hukuki işlem başlatıldı.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, belediye personeli 4 kadın hakkında deprem bölgesine gönderilmek üzere ilçede toplanan yardımların bir kısmını çaldıkları iddiasıyla soruşturma başlattıklarını belirtti.

Yapılan inceleme sonrası iddiaların doğruluğunun tespit edildiğini ifade eden Helvacıoğlu, şunları kaydetti:

"İddiaların doğruluğunun tespitini gerçekleştirdik ve derhal bu vicdan yoksunu kişilerin iş akitlerine son vererek haklarında hukuki işlem başlattık. Keşan Belediyesinde vicdansızların yeri yok. Keşan Belediyesi, özellikle toplumsal olaylarda son derece hassas olan ve toplum yararına olacak birçok çalışmayı tüm personeli ile fedakarca yapan bir kurumdur."

Helvacıoğlu, zanlıların, sosyal medyada iddia edildiği gibi kendi dönemlerinde işe alınmadığını, hangi partili olursa olsun bunu yapanların affedilemeyeceğini kaydetti.

Depremzedeler için toplanan çadırları çalan belediye çalışanlarına soruşturma ile ilgili etiketler deprem Edirne Keşan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.