Depremlerin tarımsal üretime ve ihracatına etkisi ağır olacak  

Dış Ticarete Yön Verenler Derneği (DIŞYÖNDER) Başkanı Dr. Hakan Çınar, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin Türkiye’nin tarımsal üretimine ve ihracatına etkisinin ağır olacağını söyledi. Çınar, tarımda deprem etkisinin ihracatta daralma, iç pazarda ise enflasyon şeklinde hissedileceğini bildirdi. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

DIŞYÖNDER’in 2. Olağan Genel Kurulu İstanbul’da yapıldı. Hakan Çınar’ın hazırladığı tek listenin oylandığı Genel Kurul’un ardından toplanan yönetim kurulu üyeleri aralarında görev dağılımı yaptı. Yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Hakan Çınar, güven ve destekleri için üyelere teşekkür etti. Türkiye’nin 6 Şubat’ta iki büyük depremle sarsıldığını hatırlatan Çınar, afetin 50 binden fazla can kaybı ve ağır maddi yıkımın yanı sıra ilk aşamada fark edilemeyen etkilerinin de olacağına dikkat çekti.

Depremlerin tarımsal üretime ve ihracatına etkisi ağır olacak  

Depremden etkilenen 11 ilde geniş tarım arazilerinin bulunduğunu vurgulayan Çınar, şunları söyledi:

“Bitkisel üretiminin yaklaşık yüzde 20'si bölgeden elde ediliyor. Tüm tarım ihracatımızın yüzde 20’sini de bu illerimizden yapıyorduk. 11 ilin toplam gayrisafi hasıladaki payı yüzde 9,3 iken tarımdaki pay oranı yüzde 14,3’e ulaşıyor. Dolayısıyla hem tarım ürünleri ihracatında hem de iç pazarda deprem etkisini fazlasıyla hissedeceğiz. İhracatı bir tarafa koydum, bölgede tarımsal üretimin daralmasının iç piyasada önemli bir enflasyon sebebi oluşturacağını görmek pek de zor değil.”

Tablo endişe verici olmakla birlikte karamsarlığa düşmemek gerektiğini belirten Çınar, birlik beraberlik ve çalışarak üstesinden gelinemeyecek sorun olmadığını  vurguladı. Çınar, “Güçlü durduğumuz sürece, hiçbir korku filminin veya senaryosunun bizi yıkmaya gücü yetmeyecektir” diye konuştu.

DIŞYÖNDER’in yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Dr. Hakan Çınar, Abdurrahman Özal, Burcu Kösem, Bülent Edindik, Çiğdem Pıtırlıoğlu, Çimen Polat Akkuş, Erkan Başboğa, Erkan Zandar, Ersoy Akdemir, Günay Güneş, Hikmet Tanrıverdi, Nagehan Erbil, Nurdan İzgördü, Şenol Altıntaş, Tamer Dinçer.

Depremlerin tarımsal üretime ve ihracatına etkisi ağır olacak   ile ilgili etiketler ekonomi deprem Kahramanmaraş tarım
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.