Depremler sonrası öncelik değişti! Kiracılar risk tespit raporu istiyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, kiracıların da öncelikleri değişti. Artık kiracılar eve çıkarken ya da ev alacaklar satış sürecinde binanın risk tespit raporunu soruyor. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilimizde yıkıma neden olan depremlerin ardından bina güvenliği pek çok vatandaşımızın öncelikli gündemi haline geldi. 

Depremler sonrası öncelik değişti! Kiracılar risk tespit raporu istiyor

Ev satın alma ya da kiralamalarda da artık fiyatın ardından binanın sağlamlığı soruluyor. Ev sahiplerinden inşaat firmalarından ve emlakçılardan konutun sağlamlığına ilişkin belge isteniyor.

TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, "Artık ev alacaklar da kiracılar da hatta şu anda mevcutta oturanlar bile inşaat firmalarını arıyorlar 'Buranın inşaatı nasıl yapıldı? İnşaat yapılırken fotoğrafları falan elinizde var mı? Depreme dayanıklı raporunuz var mı?' gibi taleplerde bulundular." dedi.

DEPREM SONRASI FAHİŞ KİRA ARTIŞLARI 

Deprem sonrası fahiş kira artışları yaşanıyor. Özellikle Mersin, Konya gibi illerde birkaç kata varan yükselişler oldu.

İstanbul'da ise özellikle fay hattına uzak olduğuı düşünülen ilçelere talep arttı.

Özellikle eski evlerin fiyatları düşmeye başlarken,, yeni evlere ilgi yükseldi.

Akdoğan, depremle birlikte deprem bölgesine yakın şehirlere göç olduğunu vurguladı. "İstanbul'da kendi payını düşeni aldı." diyen Akdoğan, "İstanbul'un zaten kendi içerisinde bir talep fazlalığı var. Göçün gelmesiyle talep daha da arttı fiyatlara yansıdı diyebiliriz." dedi.

Depremler sonrası öncelik değişti! Kiracılar risk tespit raporu istiyor ile ilgili etiketler emlak deprem kiracı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.