Depremin ardından Prof. Dr. Haluk Özener, tsunami uyarısı yaptı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısında bulundu.

Kahramanmaraş'ta saat 04.17'de Pazarcık ilçesi merkezli 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevredeki birçok ilde hissedilen depremde binalar yıkıldı ve birçok vatandaşımız enkaz altında kaldı.

Konuyla ilgili CNN Türk'te konuşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, tsunami uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Haluk Özener'in açıklamaları şöyle:

"Aslında deprem, Kahramanmaraş, Gaziantep il sınırlarının birleştiği yerde oluyor. Depremin büyüklüğünü 7.4 olarak verdik. Saat 04:17’de oldu. Doğu Anadolu fayı üzerinde, geniş bir alanda olan bir deprem. 180 km’lik fayı kırabileceği tahmin ediliyor.

Bu deprem 17 Ağustos 1999 depreminden sonra en büyük deprem. Maalesef o büyüklükteki depremi yeniden yaşıyoruz. Hep “Marmara’da deprem ne zaman olacak” diyorduk. Türkiye’de yaşıyorsak maalesef bu depremlere hazır olmamız gerekiyor.

Bu depremin Akdeniz bölgesinde tsunamiye yol açabileceği uyarısını verdik."

Depremin ardından Prof. Dr. Haluk Özener, tsunami uyarısı yaptı ile ilgili etiketler deprem Tsunami Kahramanmaraş Kandilli Rasathanesi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.