Depremde zeminden ayrılarak yan yatan ilginç bina!

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Adıyaman Gölbaşı'nda depremin yarattığı hasarı SuperHaber izleyicileri için görüntüledi.

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde depremden ağır hasar alan bölgedeki son durumu inceledi.

1 Nisan Caddesi’ni görüntüleyen Yüksel, yıkılan binalarda enkaz kaldırma çalışmaları yapıldığını aktardı.

TERK EDİLMİŞ ŞEHİR: GÖLBAŞI

Gölbaşı’da depremin yarattığı hasarı yerinde inceleyen Yüksel, Adıyaman'ın diğer ilçelerinde olduğu gibi burayı da ‘Terk edilmiş şehir’ ifadeleriyle yorumladı.

Gölbaşı’nda bulunan Ulu Camii’inin minaresi büyük hasar gördü.

Arka arkaya yaşanan şiddetli depremlerde zemininden ayrılarak geriye doğru yatan bina korku dolu anlar yaşattı. Depremde binada yaşayanlardan can kaybı olmadı. Altından fay hattı geçen 6 katlı binanın tek camı bile kırılmadı.

Altında dükkanlar bulunan binayı inceleyen Yüksel, binayı sağlam atılmayan temelin sembolü olarak nitelendirdi. Yan yatan binaya yanında bulunan enkazların üzerinden geçerek ulaşan Yüksel, binanın geriye doğru devrilerek arkasında bulunan diğer binaya çarparak hasar oluşturduğunu görüntüledi.

Yan yatan binanın alt tarafta oluşturduğu üçgen boşluktan geçen Yüksel, binanın yaslandığı diğer binaları kayıt altına aldı.

‘’BİNA İKİNCİ DEPREMLE DAHA ÇOK YAN YATTI''

Gölbaşı’nda yaşayan SuperHaber mikrofonuna konuşan depremzede, ‘’Gölbaşı’nda çok hasar var. Binada ölen olmadı. İlk yattığında 30 derece yatmıştı. İkinci depremle daha çok yan yattı. Bütün daireler doluydu. 3-4 tanesi şehir dışındaydı. Binanın temeline kazık yandaki binalardan dolayı çakılamadı. Diğer binanın temeli yoktu, çok aşağı inemediler. Kazık için de görüşmüşlerdi, çakmadılar. Binanın temeli olmadığı için fazla derine inemediler. Fay hattı 1 Nisan Caddesi’nin sağ tarafındaki binaları çökertti.’’ sözlerini kullandı.

''BİNA DEPREM ANINDA YAVAŞ YAVAŞ YATTI''

Yüksel yan yatan binanın 500 metre gerisinde oluşan yarığı görüntüledi. Binayı inceleyen depremzede, ''Deprem anında buradaydım. Bina yavaş yavaş yattı, birden bire yatmadı. Kademe olarak yattı. İçindekiler ilk depremde binayı boşaltmıştı. İkinci depremde bu şekilde yattı.'' dedi.

İşte Adıyaman Gölbaşı’nda son durum…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Depremde zeminden ayrılarak yan yatan ilginç bina! ile ilgili etiketler deprem Kahramanmaraş Adıyaman Gölbaşı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.