Depremde aracı hasar alanlar dikkat; sadece tek bir şartta karşılanıyor! İşte o şart

Depremin yıkıcı etkilerinin ardından bir konuda enkaz altında kalan araçların giderlerinin ya da masraflarının karşılanıp karşılanmayacağıydı. Açıklama bugün Sigorta Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Büyükçelebi’den geldi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından 11 ilde meydana gelen yıkım başta can kaybı olmak üzere, tüm Türkiye’ye adeta ateş düşürdü. Sadece can kaybının yaşanmadığı deprem felaketinde pek çok bina enkaza dönerken; pek çok araba da perte çıktı. Depremzedeler perte çıkan araçlarının masraflarının ya da hasarlarının karşılanıp karşılanmayacağını merak ediyordu ki, açıklama bugün geldi.

Deprem bölgesinde olan 11 ilde yaşayan vatandaşların araçlarının hasarlarının karşılığını alabilmesi için gereken şartlara dikkat çeken isim Sigorta Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Büyükçelebi oldu. Başkan Murat Büyükçelebi, hangi şartlarda hasarın tamamını almanın mümkün olduğunu tek tek açıkladı.

“DEPREM TEMİNATI VAR MI YOK MU ONA BAKMAK GEREKİYOR”

Deprem esnasında araçları hasar olan vatandaşlara yönelik önemli açıklamalarda bulunan Başkan Murat Büyükçelebi, kasko ile trafik sigortasının ayrı şeyler olduğunun altını çizdi. Kaskosu olan araçların teminatlarının karşılanacağını bildiren Büyükçelebi, “Kasko poliçesi varsa sigortalılarımızın içerisinde de deprem teminatı varsa ki çoğunda da mevcut. Tabii ki karşılayacak. Deprem teminatı var mı yok mu ona bakmak gerekiyor. Yüzde 20 katılım var mı yani yüzde 80'nini mi ödüyor? Yüzde 100'ünü mü ödüyor?” diye konuştu. Sadece trafik sigortası olanların hasarını temin edemeyeceğini bildiren Büyükçelebi, şu ifadeleri kullandı:

“Trafik sigortası varsa tabii ki karşılayamayacak çünkü trafik sigortası karşı tarafa verilmiş zararlar için bir sorumluluk poliçesi. Bir poliçe yaptırırken içerisinden birtakım teminat çıkarmaları yapmak çok doğru değil çünkü başımıza ne geleceği bilme imkanımız yok.”

“PERT OLAN ARACIN RAYİÇ BEDELİNİN TAMAMI ÖDENİYOR”

Depremde aracı hasar alanlar dikkat; sadece tek bir şartta karşılanıyor! İşte o şart

Deprem esnasında aracı pert olmuş olan kişilerin hasarlarının rayiç bedeli doğrultusunda ödeneceğini bildiren Başkan Murat Büyükçelebi, deprem sonrası ihbarda bulunulmasının şart olduğunu hatırlatarak; “Sigorta şirketlerine ihbarda bulunulması gerekiyor. Bu ihbardan sonra kayıtlar açılıyor ve ondan sonra bir takım ekspertiz işlemlerinden sonra hızlı bir şekilde sigortalılara ödemeler yapılıyor. Deprem sebebi ile pert olan aracın rayiç bedelinin tamamı ödeniyor” açıklamasını gerçekleştirdi. Sadece hasar alan araçlara ilişkin de bir açıklama yapan Büyükçelebi, şöyle konuştu:

“Hasarlı ise onarım yapılıyor. Kısmi bir hasar varsa bir tamirat söz konusu ise araçlar ilgili servislere çekiliyor ve tamirat süreci başlıyor. Tamirat esnasında da vatandaşımızı mağdur etmemek için de ikame araç verilme durumu var. Onlar da çok rahatlıkla talep edebilirler. Aracın sahibi hayatını kaybettiyse de ödemeler varislerine yapılıyor. Veraset ilamı yapıldıktan sonra da sigorta şirketine başvurup ilgili tazminatlarını talep edebilirler.”

Depremde aracı hasar alanlar dikkat; sadece tek bir şartta karşılanıyor! İşte o şart ile ilgili etiketler deprem Kasko Trafik Sigortası Araç
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.